МВР ще актуализира данните за настанените в хотели украински бежанци,

...
МВР ще актуализира данните за настанените в хотели украински бежанци,
Коментари Харесай

Демерджиев: 3200 украинци липсват от хотелите, в които са били настанени

МВР ще актуализира данните за настанените в хотели украински бежанци, сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. От думите му стана известно, че описите, с които все още се работи, не са напълно точни.

„ Направихме инспекция и прочее тя е тревожна. Нейната цел беше да се откри профилът на хората, настанени в хотелите и да се види кои от тях попадат в по този начин наречените уязвими групи. От тествани 14 000 души, се оказа че 3 200 липсват – няма ги в местата за настаняване, където е посочено, че са “, съобщи Демерджиев.

„ Направили сме лист с базите, в които могат да бъдат настанени украински бежанци. Проверили сме ги. В нито един миг няма да позволим да сме в обстановка, в която няма да има къде да бъдат настанени хора, които желаят да бъдат настанени. 34 000 са местата на първо четене, които установихме. Намират се в цялата страна. В момента ще избираме базите, които се намират край морето, с цел да може преместването да стане по-лесно за тези, които се намират в региона на Бургас “, добави вътрешният министър.

Снимка: Bulfoto
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР