МВР-шефът Иван Демерджиев не е получавал покана да бъде част

...
МВР-шефът Иван Демерджиев не е получавал покана да бъде част
Коментари Харесай

Демерджиев: Човек от ръководството на МВР е канен за министър на проф. Габровски, но е отказал

МВР-шефът Иван Демерджиев не е получавал покана да бъде част от проекто-кабинета на претендента на ГЕРБ за министър председател - проф. Николай Габровски. Дори и да е получил такава нямало да бъде призната.

 

Демерджиев има информация, че е издирван човек от управлението на Министерство на вътрешните работи с покана да бъде министър в проекто-кабинета на проф. Николай Габровски, само че по негова информация не я е приел. Той отхвърли да назове за кого става въпрос

 

Европейският съюз самичък си нанесе пестник на себе си като не ни одобриха в Шенген. С това решение Европа унизи себе си и сподели, че не е способна да ползва личните си правила, съобщи служебният вътрешен министър Демерджиев.

 

По думите му претенциите на Нидерландия не почиват на механизъм, който е очакван в Европейския съюз. България си прави работата сполучливо, увери министърът, който е поканил екипи от Австрия и Нидерландия да отидат на българо-турската граница, с цел да видят по какъв начин граничарите си правят работата.

 

По отношение на опазването на българо-турската граница, Демерджиев уточни, че няма случай на изстрел от българска страна към турската. Граничните служители на реда се образоват да стрелят с дълго оръжие, на финала са и ще бъдат снабдени с дълго оръжие всички, които патрулират до оградата. Направено е нужните и контролните органи ще бъдат снабдени с леки бронежилетки и уреди за нощно виждане, които ще са съвременни, разяснява Демерджиев.

 

Делегацията в Турция беше доста сериозна. Основната част беше среща сред двамата държавни глави. След като се върнаха стана ясно, че главните въпроси са начертани. Те бяха по няколко тематики – ръководство на границите,  разяснява още служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на Нова телевизия.

И двете страни сме сложени пред предизвикването да управляваме най-голямата сухопътна граница. Управляваме и втория по величина граничен пункт в Европа. Много повече планове бяха разисквани за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “. Предвижда се да се построи жп превоз до Одрин, планува се и построяването на трета лаборатория на пункта. Турската страна изрази подготвеност да предложи компании, с чиято помощ ще стане по-бързо, добави Демерджиев.

Вътрешният министър означи, че са извършени извънредно ползотворни диалози в бранш енергетика.

Той разяснява следствията на интернационалните медии, свързани с отношението на граничните ни управляващи.

Обърквам се какво се случва на българо-турската граница. Дали пускаме гладко мигранти да минават, или се отнасяме по някакъв безчовечен метод с тях. Едната теза е, че против 50 лева може умерено да се мине границата, а другата - „ вършим осем или девет опита несполучливи и стрелят по нас ”. Истината не е нито в едното, нито в другото. Инцидентът беше разследван от комисия, която излезе със умозаключение, че изстрел, създаден от българска територия към турската няма. Всичко друго са спекулации, уточни Демрджиев.

Служебният министър посочи, че следствието за убития български служител на реда продължава. И добави, че е разпознат физическият палач, само че се преглежда опцията дали зад всичко това стои по-голяма група.

 

„ Докладите на нашите служби сочеха, че е изцяло допустимо зад всичко това да стоят други незаконни групи. В момента се ревизира дали не става въпрос за доста по-сериозен трафикантски канал зад това, което се случи на границата. Разследват се версии за нещо по-сериозно, което стои зад случая. Двамата овчари не са просто овчари, изрично ”, разяснява министърът.

 

 Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР