МВР се обзаведе с нови 1300 ленти с шипове, които

...
МВР се обзаведе с нови 1300 ленти с шипове, които
Коментари Харесай

МВР се обзаведе с нови 1300 ленти с шипове

МВР се подреди с нови 1300 ленти с шипове, които служат за принудително прекъсване на моторни транспортни средства. Те ще бъдат изпратени към всички регионални дирекции и Столична дирекция на вътрешните работи, разгласи контрольор Милорад Йорданов от „ Охранителна полиция “, ГДНП, представен от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

" Помощните средства са вид ножично устройство, което разрешава да се разстилат като лента, дълга 6 метра. Всяко от тях е снабдено със 165 шипа и при прекосяване на лек или товарен автомобил през лентата, те се забиват в гумата, тя стартира последователно да изпуска налягането, като не се пръска или нарязва “, изясни Йорданов.

Устройствата са  проектирани по този начин, че с тях да се борави безвредно и да бъдат употребявани ефективно  за наложително прекъсване на МПС единствено при последна нужда “, изясни още служителят на реда по време на проява на устройствата.

Министерство на вътрешните работи разгласи през февруари т.г. социална поръчка за доставка на ленти с шипове за наложително прекъсване на коли. 780 000 лева бяха планувани за закупуване на 1300 ленти, съобщи през днешния ден.бг.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР