МВР се готви за първите в историята ни избори по

...
МВР се готви за първите в историята ни избори по
Коментари Харесай

МВР прави щаб за борба с търговията на гласове за изборите

МВР се готви за първите в историята ни избори по време на пандемия. Създава се и специфичен междуведомствен щаб за битка против търговията с гласове, съобщи в изявление за основният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов.

Щабът на прокуратурата, полицията и ДАНС ще следи за търговия с гласове. От понеделник стартира работа и горещата телефонна линия, на която ще се одобряват сигнали за пазаруване на гласове.

Над 20 хиляди служители на реда ще вземат участие в защитата на парламентарния избор на 4 април.

Бюлетините и машините за гласоподаване ще бъдат съпровождани от полицейски патрули до изборните секции в страната.

В деня на изборите полицията ще следи освен за реда пред урните, само че и за спазването на ограниченията против разпространяването на ковид.

" Може би 20 хиляди души ще вземат участие от Министерство на вътрешните работи в самия избирателен ден. Освен униформените чиновници, ние ще би трябвало да имаме групи, които да реагират при подаване на сигнали за нарушение на изборните права на жителите. Много оперативни служащи ще бъдат на терен. Отделно звената на българските документи за идентичност ще работят, тъй като ние би трябвало да се погрижим и за хората, които имат невалидни документи, само че желаят да упражнят правото си на глас и да го подсигурим ", съобщи основен комисар Иванов

Освен че би трябвало да преминат умерено и без произшествия, изборите би трябвало и да са безвредни - без опашки и скупчвания пред урните.

" Трябва наред с всичко друго, да се съблюдават противоепидемичните ограничения. Трябва да следим за здравето на чиновниците ни, а и би трябвало да следим дали жителите съблюдават тези противоепидемични ограничения, с цел да запазим здравето - даже на тези, дебело наблягам - които не желаят да се предпазят сами ", добави гл. комисар Иванов.

Днес в една община и четири кметства се организира.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР