МВР съобщи резултатите от проверките на свои служители във връзка

...
МВР съобщи резултатите от проверките на свои служители във връзка
Коментари Харесай

Уволниха четирима полицаи заради катастрофите със Семерджиев и Любенов

МВР заяви резултатите от инспекциите на свои чиновници по отношение на две тежки произшествия, случили се в София – на Околовръстното, при която почина един човек, и на бул. „ Черни връх ”, при която починаха две млади дами, оповестиха от ведомството.

За първия случай поради тежки нарушавания на служебната дисциплинираност са уволнени двама униформени. По втория проблем още двама служители на реда ще се простят с постовете си, а на други 38 са наложени дисциплинарни санкции.

Във връзка с злополуката на бул. „ Черни връх “, за която обвиняем е Георги Семерджиев, са осъдени с уволняване двама чиновници на 4-о районно ръководство – пълководец на поделение и служител на реда от бранш „ Охранителна полиция “. По-рано беше освободена от служба и полицайката от Първо районно ръководство Симона Радева, която бе разпитана по време на делото за това дали е пособия на Семерджиев.

За нарушавания на служебната дисциплинираност на други 38 чиновници на СДВР са наложени дисциплинарни санкции. Те са от разнообразни браншове на отдел „ Пътна полиция “, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи.

По отношение на злополуката на Околовръстното, за която е упрекнат Димитър Любенов, са уволнени двама служили от столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи – пълководец на поделение и старши служител на реда. При случая почина френски жител, а двама други бяха ранени. В момента Любенов се намира в ареста.

В края на декември от прокуратурата оповестиха, че са повдигнати няколко обвинявания на двамата служители на реда, свързани с злополуката. Те са за взет рушвет, за несъблюдение на служебни отговорности и за това, че не са оказали помощ при злополуката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР