МВР само давало известияПод 5% връчвания онлайнШофьори нито са спирани

...
МВР само давало известияПод 5% връчвания онлайнШофьори нито са спирани
Коментари Харесай

Не спират по границите за неплатени глоби

МВР единствено давало вести
Под 5% връчвания онлайн

Шофьори нито са спирани да пътуват, нито са карани да заплащат санкциите си на границата. Там единствено са проверявали и връчвали вести, само че някои са желали незабавно да платят. Образувала се е опашка пред гише за преводи, само че преминаващите не са били забавени.

Това обясниха през днешния ден от Министерство на вътрешните работи, откакто жители се оплакаха, че се връща полицейската процедура да се пречи на свободно пътешестване през границите поради неплатени санкции на КАТ, оповестена за незаконна от Конституционния съд. 

Връчването на известието не значи, че санкцията би трябвало да бъде платена незабавно. Започва да тече обаче 14-дневен период за издължаване с отстъпка, по тази причина и хората са бързали да платят. През почивните дни санкции по границите няма да се връчват. 

Проблемът на Министерство на вътрешните работи обаче е, че в първия месец катастрофира рекламирана системата за електронно връчване. Оказа се, че по-малко от 5% от пратените вести, се смятат за връчени, просто тъй като няма мощ, която да принуди хората да отворят файловете. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР