МВР са започнали разследване срещу Славена Точева - кандидат-депутатът получил

...
МВР са започнали разследване срещу Славена Точева - кандидат-депутатът получил
Коментари Харесай

МВР разследва рекордьорката по преференции Славена Точева за купен вот

МВР са почнали следствие против Славена Точева - кандидат-депутатът получил рекорден брой преференции, оповестяват от. Представителката на ГЕРБ получи 10155 преференциални гласа на изборите от неделя, само че това не бе първото й такова достижение. Общият й общ брой от получени преференции на последните 5 избора e30317.

Информацията, която се дава, е за търговия с гласове във Варна, обвързвана с кандидатката на ГЕРБ Славена Точева. Има най-малко три производства, които са в развой на наблюдаване от Районната прокуратура във Варна. В Министерство на вътрешните работи във Варна има информация за незаконна група, която работи от изборите през април 2021 година и се занимава с изборни закононарушения, в това число с пазаруване на гласове за ГЕРБ и Точева. Лидер на групата е Н.Т., който се занимава с организирането на активността за разнообразни общини и обществени групи. Министерство на вътрешните работи има информация, че групата получава подпомагане от кметовете на ГЕРБ в региона. Н.Т. е разработван за опиати, само че след информация за пазаруване на гласове той е станал обект на следствие. В дома на Н.Т. са открити пропагандни материали за Точева, а при претършуване на офиса на Д.С., който дава пари за пазаруване на гласове, са конфискувани обилни суми от пари. Все още се работи по следствието за изборни закононарушения.

През 2021 година Н.Т. е упрекнат в изборна търговия, само че следствието против него е прекъснато. Преди последните избори има информация, че група купува гласове в интерес на ГЕРБ и Точева. Прокуратурата е внесла искане за СРС, само че съдът във Варна отхвърля. Наблюдение е проведено на офиса на Д.С., само че мястото е мъчно налично и с дребна опция за осъществяване на наблюдателна активност. На 24 март оперативна информация открива лице от село Аврен, което купува гласове в интерес на ГЕРБ и Точева. Намерени са пощенски пликове, надписани с имена, съдържащи по 50 лева, както и флаер на ГЕРБ с преференция 103. Делото е пратено в съда и се следи от Районната прокуратура във Варна. На 30 март друго лице от Девня е намерено да купува гласове в интерес на Точева. Намерени са пари, пропагандни материали за Точева и бележник с имена и суми. Разследване е водено за корпоративен избор в интерес на ГЕРБ във Варна, където четирима души са арестувани за замяна на пощенски пликове в заведение в кв. " Чайка ". При обиските им и претърсването на колите им са открити 6000 лева и пропагандни материали за ГЕРБ. Разследва се и сигнал, че в деня на изборите Т.Р. от Аксаково предлага по 50 лева, с цел да се гласоподава за Точева. Разпитани са 7 очевидци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР