МВР с нова мярка срещу катастрофите на пътя. Министърът на

...
МВР с нова мярка срещу катастрофите на пътя. Министърът на
Коментари Харесай

Защо българските шофьори си мислят, че са родени научени

МВР с нова мярка против злополуките на пътя. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев показа концепция, съгласно която всички млади водачи ще би трябвало да минават курс по рисково шофиране, който ще включва ръководство на автомобил на лед, мокра настилка, при мощен дъжд и други. Ако новите водачи не изкарат курса, то тяхното удостоверение за шофиране ще бъде невалидно.

Според дрифт водача и рали играч Ива Русинова шофирането от време на време крие много огромни рискове, даже и на суха повърхнина.

"Полезно ще бъде в случай че има курсове за рисково шофиране. И сега се организират такива, само че малко хора се интересуват. Доста от българските водачи си мислят, че са родени научени и не се впечатляват от сходни неща ", съобщи тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите много от водачите не знаят по какъв начин да се държат зад кормилото при непредвидени обстановки. "Понякога едно заобикаляне на дупка може да ни коства доста. Трябва да заобикаляме внезапни придвижвания или да знаем по какъв начин да отреагираме в идващия миг. Най-опасно става зимата или след дъжд. Лятото постоянно се получава аквапланинг на автомагистралата. Автомобилът стартира да се плъзга по водата и няма сцепление ", изясни дрифт водачът и подсети постоянно да съобразяваме скоростта ни с пътната настилка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР