МВР разпространи кадри от арестите на членовете на престъпната група

...
МВР разпространи кадри от арестите на членовете на престъпната група
Коментари Харесай

Кадри от ареста на престъпната група, ръководена от брат на депутат

МВР популяризира фрагменти от арестите на членовете на незаконната група за изнудване, лихварска активност и осъществяване на поръчки, разрушена на 3 юли. За неин началник е апетитен братът на депутата от Движение за права и свободи Димитър Аврамов - Борис.
 
Задържаната група е била основана за изнудване, лихварска активност и осъществяване на поръчки, уточни прокурор Лидия Манолова на брифинг в Специализираната прокуратура, в който участваха наблюдаващият прокурор Камен Господинов и чиновник на отдел „ Контратероризъм “ в ГДБОП.
 
Поводът бе извършената на 3 юли интервенция на територията на София, Приморско и Белово, в границите на която бяха арестувани трима от участниците в незаконната група, в това число и ръководителят им. Четвъртият участник сега е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за нелегално владеене на оръжие.

 
Според събраните досега данни, групата се е занимавала единствено с изнудвания, решавала е посредством брутални силови дейности (и против солидно заплащане) финансови разногласия в интерес на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за " наказателни акции " против съответни хора, или е възлагала осъществяването им на трети лица.-->
 
Няма връзка сред арестуваната група за изнудване и убийството на данъчния контрольор, досега е открито, че й е било предоставено той да бъде сплашен с палежи и побой, само че не и убийството му, оповестиха от прокуратурата.
 
Работата по документирането на цялостната незаконна активност на обвинените продължава под управлението на Специализираната прокуратура.

 фрагменти група за изнудване 3 юли mvr.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР