МВР работи, за да предложи варианти за решаване на проблема

...
МВР работи, за да предложи варианти за решаване на проблема
Коментари Харесай

Демерджиев: Скоростта на места в градовете да се намали до 30 км/ч


„ Министерство на вътрешните работи работи, с цел да предложи разновидности за решение на казуса с закононарушенията по пътищата. Предлагаме промени в Наказателния кодекс и в Закона за пътищата. Трябва по-строги наказания за лицата, които правят редовно нарушавания. " Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

 
Предлагаме повторният отвод за тест за определяне на алкохол в кръвта да бъде нарушаване. Трябва да има законодателни промени, част от които са: Максималната скорост на автомагистралата да бъде понижена, предлага се скоростта в обитаеми места да бъде понижена от 50 км/ч на 30 км/ч. за избрани места, да се планува опция при лидер, който е придобил одеве шофьорска брошура, да кара с наблюдаващ за избран интервал от време.
Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи

По отношение на домашното принуждение Демерджиев предлага да се вкара възбрана на насилника да реализира контакт с жертвата, да се основат стратегии за подкрепяне на хора, които са били жертви на домашно принуждение, като такава помощ може да се оказва и на деца . „ Предлагаме да се сътвори и Национален указател за случаите на домашно принуждение на територията на страната “, сподели още служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Служебният вътрешен министър предложи да се ограничи опцията новите водачи да карат в избрани усложнени условия, да вземем за пример нощни.

„ Намирам за резонно д а се уточни какви транспортни средства като мощ те могат да карат, макар че мощността на автомобила не постоянно рефлектира върху вредите, по тази причина предлагам те да карат с компаньон “, акцентира още той, след което разясни, че всички оферти от страна на Министерство на вътрешните работи ще бъдат показани в Закона за изменение на Закона за придвижване по пътищата, който следва да бъде импортиран и гласуван в зала.

Относно връчените фишове и наказателни постановления в страната, Демерджиев посочи, че наклонността е към понижаване на % на невръчените фишове и наказателни постановления.

 
Проблем има с фишовете и наказателни постановления връчени на хора, които живеят в чужбина, само че се работи към отстраняването и на този проблем. Само за предходната година хванатите водачи за приложимост на алкохол и опиати са 100% повече. Ние към този момент подхващаме трайни дейности, а не акции. Това, от което се нуждаем обаче е нова техника и съоръжение и да имаме опция да употребяваме и мобилните камери.
Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи

„ Ние подчертаваме и върху скоростта, защото тя е фактор, който води до тежки катастрофи и тя би трябвало да бъде намалявана. Ние сформираме предпоставки и да се извършват контролните функционалности, а те няма по какъв начин да бъдат изпълнявани без екипировка ”, счита още Иван Демерджиев.

 

 
Председателят на правна комисия направи предложение да се сътвори работна група, която да заключи препоръчаните законопроекти, като в нея да вземат участие и наши представители и тя да излезе с единни оферти, които да бъдат признати този път.
Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи

“Предложенията в областта на пътната сигурност са свързани с промени в Наказателния кодекс, с изменение на Закона за придвижване по пътищата, с допълнение на съставите на закононарушения, със завишаване на долния размер на глобите, както и с възстановяване на уредбата, която касае връчването на актовете, фишовете, наказателните постановления ”, съобщи още той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР