МВР работи по редица сигнали за организиране на мрежи, в

...
МВР работи по редица сигнали за организиране на мрежи, в
Коментари Харесай

Демерджиев: МВР продължава да се чисти, но трябва и да се смаже

МВР работи по редица сигнали за образуване на мрежи, в които вземат участие полицейски чиновници . Приоритет е да се изключи Гранична полиция от този жанр незаконна активност. Това изясни вътрешният министър Иван Демерджиев по време на чуването си в Народното събрание. С тези думи удостовери тезата на главсекът от тази заран, че Министерство на вътрешните работи се чисти от гнилите ябълки. Демерджиев бе извикан в пленарна зала да дава отговор за това по какъв начин работи вътрешното ведомство по искане на Българска социалистическа партия. Поводът беше казусът от през вчерашния ден, при който полицейски чиновник превозваше мигранти. Социалистите му желаеха и оставката. 
 Българска социалистическа партия към Демерджиев: Нищо персонално, желаеме ви оставката
Българска социалистическа партия към Демерджиев: Нищо персонално, желаеме ви оставката

За повторно социалистите желаят оставката на служебния министър Демерджиев

В обстановката при този мигрантски напън, Гранична полиция и Министерство на вътрешните работи се оправят добре,  увери служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Министърът посочи още, че Фронтекс е включен интензивно в опазването на българо-турската граница, както и Европол . Към днешна дата няма недоволства от турска страна, има такива по отношение на граничните управляващи в Гърция, посочи той.

Демерджиев показа и статистика : през 2015 година през територията на страната са минали над 18 000 мигранти, през 2016 години - 21 600 мигранти при доста невисок мигрантски напън, а през 2022 година - над 160 000 са опитите на мигрантите да минат през територията на страната, а хванатите са 14 000 мигранти. Амбицията на Министерство на вътрешните работи е да насити граничната зона с повече полицейски поделения.

Демерджиев стои зад направените кадрови промени в Министерство на вътрешните работи при встъпването си в служба като длъжностен вътрешен министър. " Господин Деян Моллов не се оправи със дилемите си отпред на Гранична полиция, набъбнаха натискът и броят на проникналите мигранти в страната и след неговата счита кривата на незаконната миграция у нас спадна доста ниско надолу ", сподели Демерджиев. Специално в региона на Хасково и Пловдив да вземем за пример има потребност се усъвършенства териториалната структурата на Дирекцията за битка с проведената престъпност.

Това, което вътрешният министър желае, е да остави на идващите ръководители на Министерство на вътрешните работи да изградят професионална система, в която да не се вадят непрекъснато хора . " Това е моят завет, който бих желал идващите министри да следват, само че би трябвало да се поработи още за укрепването на системата ", разяснява Демерджиев.

От думите на Демерджиев стана ясно още, че са извършени полицейски интервенции за определяне на каналджиите, като има забележителен брой арестувани лица. Той уточни, че Министерство на вътрешните работи работи по още по-мащабна интервенция , всички служби обменят информация, събрани са нужните данни и полицейската интервенция ще е необятно огромна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР