МВР пусна снимки от затвора, на които се виждат Радослав

...
МВР пусна снимки от затвора, на които се виждат Радослав
Коментари Харесай

МВР пусна снимки на Колев и Пелов от деня на бягството

МВР пусна фотоси от пандиза, на които се виждат Радослав Колев и Владимир Пелов в деня на бягството. На тях се вижда по какъв начин двамата мъже чакат да получат движимостите си в деня на бягството. Други изобразяват придвижването им в пандиза. На една от фотосите Колев е застанал в позиция, като държи ръцете си зад тила. Разследващи допуснаха, че в този миг той има оръжие.

Трети ден продължава издирването на двамата избягали пандизчии. Във вторник двама рецидивисти - Владимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор откакто заплашиха надзиратели с оръжие.

Столичната дирекция на вътрешните работи прикани хората, които разполагат с спомагателна информация за търсените, да алармират на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи. От дирекцията предизвестяват хората да алармират незабавно, ако виждат двамата мъже. По данни на полицията те са нападателни, допустимо е да са въоръжени и да окажат опозиция. Министерство на вътрешните работи предизвести хората по никакъв метод да не търсят физически контакт с избягалите пандизчии.

Под засилена защита са границите, входовете и изходите на автомагистралите и всички съществени пътища у нас. Пътните патрули са инструктирани да наблюдават за съмнителни коли.

Над 100 сигнала за избягалите пандизчии е получило Министерството на вътрешните работи от вторник насам. Вчера вътрешният министър Валентин Радев уточни, че към 30-сет от тях били по-достоверни. В Столична дирекция на вътрешните работи е основан специфичен щаб, който ревизира всички достигнали до полицията сигнали.

В сряда синът на единия от бегълците беше арестуван, а след това освободен.

Бягството на двамата рецидивисти от пандиза докара и до оставки. По предписание на премиера Бойко Борисов министърът на правораздаването Цецка Цачева изиска оставките на краткотрайно преназначения на длъжността основен шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията " Свилен Цветанов и началника на пандиза в София Петър Кръстев. Местата им са заети от чиновници на Главна дирекция „ Охрана " към Министерство на правораздаването. Доклад от инспекцията в правосъдното министерство по случая с бягството от пандиза се чака на 12 април и по-късно ще бъдат подхванати дисциплинарни ограничения по отношение на дейностите на директно виновните чиновници, вследствие на които е осъществено бягството.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР