МВР публикува информация, получена в националната полиция и ГДБОП, за

...
МВР публикува информация, получена в националната полиция и ГДБОП, за
Коментари Харесай

МВР огласи 116 забавени от прокуратурата случая, държавното обвинение отрече

МВР разгласява информация, получена в националната полиция и ГДБОП, за 116 случая с висок публичен интерес, които са предадени на прокуратурата, само че оттова са забавени и по тях все още няма изговаряне, оповестиха от министерството.

От Министерство на вътрешните работи оповестяват още, че това са случаи, които засягат обществени лица, заемащи управителни длъжности в държавните и общински администрации от началото на предходната година.

Видно от листата, случаите касаят разнообразни лица, като измежду тях са чиновници на Областна администрация София-град, кметовете на София, Видин и още няколко общини, магистрати от прокуратурите в Ямбол, София и Бургас, чиновници на столичната здравна каса, управлението на Българска народна банка, чиновници на Българската организация за вложения, шефът на здравната каса в Плевен, шефът ОПОС и някогашен шеф на кабинет на Министерство на околната среда и водите, служебният министър на опазването на здравето, шефът на Национален замък на културата (НДК), основният проектант на София, основният прокурор и свързани с него лица, народен представител.

Съдържат се данни и за сигнала на Светослав Илчовски, който описа за напън върху бизнеса си, също за случаите с Автомагистрала " Хемус ", делото за изнудване на Васил Божков и случая " Осемте джуджета ".

От прокуратурата обаче отхвърлиха информацията на Министерство на вътрешните работи.

Списъкът с над 100 случая, публикуван от Министерство на вътрешните работи, е следващата едностранна офанзива от страна на изпълнителната против правосъдната власт, обявиха в позиция от държавното обвиняване.

В мнението на прокуратурата се споделя още, че институцията няма да разяснява посочените проблеми, тъй като по огромна част от тях текат дейни дейности по следствието, назначени са експертизи и други процесуални дейности.

Прокуратурата няма да разреши да бъде въвлечена в неконструктивен " разговор ", който погазва конституционно заложения принцип за разделяне на управляващите. Против интереса на българските жители е прокуратурата да схване метода, налаган от лица, краткотрайно ръководещи институции на изпълнителната власт, за нарушение устоите на правовата страна.

Неприемлив е опитът на обособени представители на изпълнителната власт да изземват пълномощия като непозволено целят увещание на обществото в правилността на дейностите им, във виновността на обособени жители и субекти без даже част от тях все още да са привлечени към наказателна отговорност, показват от държавното обвиняване.

От институцията допълват, че няма да позволен политическото управление на Министерство на вътрешните работи редовно да нарушава презумпцията за невиновност като редовно популяризира изказвания, нарушаващи Европейската спогодба за отбрана правата на индивида.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР