МВР проверява данни, че Ангел Христов е влязъл в България

...
МВР проверява данни, че Ангел Христов е влязъл в България
Коментари Харесай

Ангел Христов е влязъл в България с документи от страна от Западните Балкани?

МВР ревизира данни, че Ангел Христов е влезнал в България с документи от страна от Западните Балкани.

Имението в Ресилово, където Христов от братя Галеви умря в събота, е благосъстоятелност на офшорка. " Братята " са плащали месечен наем от 300 лева, с цел да го употребяват. 

Според една от версиите прибирането на Христов у нас е обвързвано с убийството на Красимир Каменов - Къро в Южна Африка.

В момента се ревизират оперативни данни, че с паспорт на жител на страна от Северозападна Африка, известна като туристическа дестинация, Ангел Христов напуща Република Южна Африка. С няколко прекачвания минава през страни, които са отвън Европейския съюз и НАТО и стига до страна от Западните Балкани като част от туристическа група с под наем полет.

Пристигнал в страна, която е покрай България, оперативната информация сочи, че Ангел Христов още веднъж сменя самоличността си. Този път на жител на страна от Западните Балкани, която има безвизов режим на пътешестване с България и към този момент през сухопътна граница влиза у нас.

" Преминаването на границата не е някакъв казус в подобен аспект, че да може да буди подозрение, че с кой знае каква задгранична помощ или пък от страна на български правоохранителни органи ", съобщи Валери Йорданов, някогашен шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

На този стадий се удостоверява версията, че Христов е дошъл в дома си безусловно часове преди съдбовния край. Как е написаното известието за гибелта му сега се проверява, а лекарят, който го е издал, през днешния ден отхвърли коментар.

През 2012 година КПКОНПИ изиска от Окръжния съд в Кюстендил да конфискува парцели за над 4 милиона лв. от Братя Галеви. Сред тях и така нататък имение в Ресилово, което по документи е благосъстоятелност на офшорна компания, записана на Сейшелите.

След доста отлагания поради отсъствието на Пламен Галев и Ангел Христов, през 2021 година окръжните съдии почетоха желае отчасти и постановиха конфискацията на парцели за малко под 2 милиона и 500 000 лв., измежду които и този в Ресилово. Решението е обжалвано, а тезата на отбраната е, че този парцел е благосъстоятелност на комерсиално сдружение и се употребява против наем от 300 лв. на месец.

" Имотът е строен от юридическо лице, продадено право на градеж, издигнато на юридическо лице. Ще би трябвало съдът да отговори с решението ", съобщи Йонко Гергов, юрист Ангел Христов по делото с КПКОНПИ.

Така нарачените " братя Галеви " са представители на две сдружения, регистрирани в Република Сейшели, която е офшорна зона. Едното е строило имението в Ресилово и към този момент готово е продало парцела на другото. По документи двамата не имат нищо на територията на селото, а са единствено ползватели и адресно регистрирани там. Имат, обаче поредност от компании, като единствено една от тях е в разпродажба и бизнесът им продължава да работи, като формалната им активност е най-вече в региона на строителството, търговията и покупко-продажбите с парцели.

" Тук имат добре построена мрежа, когато са били в страната, която продължава да работи в същата тенденция, със същия бизнес, с който те са се занимавали ", съобщи Валери Йорданов, някогашен шеф на Столична дирекция на вътрешните работи пред Българска национална телевизия.

В две от компаниите Пламен Галев и Ангел Христов са съдружници с Христофорос Аманатидис - Таки. Съвместният им бизнес има дългогодишна история и съгласно оперативната информация тандемът " Галеви - Таки " е запазил здравите си връзки и до през днешния ден. Според една от версиите след убийството на Красимир Каменов-Къро, който през последните години е бил в изострен спор с Таки, Ангел Христов е решил, че най-безопасно за него е да се прибере в България.

" Тази версия е много настояща и има още неща, които би трябвало да се обясняват по този начин, само че има истина в това нещо, което казвате. Факт е, че едно ликвидиране в Южна Африка поражда разнообразни събития, които надали са инцидентни и в страната ", съобщи Валери Йорданов, някогашен шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

Според друга версия Ангел Христов се е прибрал поради проблеми в ръководството на бизнеса, които трябвало да позволи очи в очи, както със фамилията си, по този начин и с тези, на които е предоставено ръководството на компаниите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР