МВР пропищя от бума на наркотици у нас, показа справка

...
МВР пропищя от бума на наркотици у нас, показа справка
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: МВР пропищя от наркобум

МВР пропищя от взрива на опиати у нас, сподели информация на Lupa.bg в осведомителния бюлетин на Вътрешното министерство. При акции в цяла България ченгетата се натъкнаха на стотици килограми мариухана, на надрусани водачи и дилъри от всевъзможен диаметър.

Ето и сводката, която е красноречива:

Благоевград. Наркотични субстанции са открити в хода на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на производството, съхранението и разпространяването на наркотични субстанции.

В хода на полицейските дейности, в обезлесен сектор на Държавен горски фонд в местността „ Боровичко “, землище на с. Гега, криминалисти от регионалната дирекция и сътрудниците им от РУ-Петрич разкрили засадени близо 134 тревисти растения, реагиращи позитивно на канабис, с общо тегло към 241,200 кг.

Непосредствено до обособената равнища, от органите на реда са открити и положени да се сушат към 5,700 кг клони и съцветия, които след изработен полеви тест също са реагирали позитивно на канабис. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Работата продължава.

Видин. 26-годишен гражданин на с. Цар Симеоново е арестуван в полицейския арест за шофиране на лек автомобил след приложимост на опиати и за владеене на наркотични субстанции.

На 16 септември, на улица в регионалния град, чиновниците на реда спрели за инспекция лек автомобил „ Хюндай “ с видинска регистрация, ръководен от младия мъж.

При тестване с техническо средство тестът му реагирала позитивно на канабис, амфетамин и метамфетамин. В колата служителите на реда разкрили и иззели 0.94 грама амфетамин.

В изискванията на необходимост последвала инспекция на жилището му. Оттам проверяващите иззели още към 120 г изсъхнал канабис и 9,8 г амфетамин. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по чл.343б, ал.3 и чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс, работата по което продължава.

София – област. Значително количество канабис и везна са открити в колата на престъпно проявен самоковец.

В хода на продължаващите оперативни дейности с мъжа, арестуван след оказано непокорство на полицейски патрул, криминалистите от РУ-Самоков направили инспекция на населявания от него адрес в с. Широки дол.

Под предната дясна седалка на лекия му автомобил, паркиран в двора, те разкрили найлонов плик със суха зелена тревиста маса с тегло към 70 грама, реагираща на канабис, и дребна електронна везна.

Материалите по случая незабавно са докладвани в районната прокуратура. Припомняме, че до задържането на причинителя се стигна, откакто към 21.30 часа на 15 септември, управлявайки лек автомобил „ Сузуки Витара “, той не се подчини на подадения му от полицейски екип сигнал за прекъсване, продължи придвижването си, а малко по-късно катастрофира в оградата на частен парцел.

При последвалата инспекция не показа удостоверение за ръководство на МПС и документи за автомобила и оказа опозиция при задържането. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Действията по следствието не престават.

Перник. Двама локални поданици - на 21 и 23 години, са арестувани за владение на марихуана. Снощи, към 23 часа, в пернишкия кв. „ Твърди ливади “ служители на реда от Първо районно управление (на МВР) ги спрели за инспекция.

При типа на униформените единият от двамата арестувани изхвърлил две пликчета, съдържащи към 10 грама марихуана.

Наложена им е полицейска мярка за период до 24 ч. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.  354 „ а “, алинея 3 от Наказателен кодекс, работата по което продължава надзора на прокуратурата.

Плевен. Снощи към 18.30 часа, при инспекция на жилище на 32-годишен плевенчанин, чиновници на Първо и Второ районно управление (на МВР) разкрили към 50 г марихуана, разпределена в разнообразни пликове и кутии.

Предстоят експертизи на конфискуваното количество. От жилището са конфискувани и 16 380 лв. и 480 евро. Мъжът е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа. Работата по случая продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР