МВР продължава с разплитането на случая с откраднатата линейка в

...
МВР продължава с разплитането на случая с откраднатата линейка в
Коментари Харесай

МВР: Още търсим линейката, ще хванем и Галеви

МВР продължава с разплитането на случая с откраднатата кола за спешна помощ в Пловдив. Проверката продължава, изясни министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред публицисти след парламентарния надзор в Народно събрание.

„ Още не можем да намерим връзката кой кой е “, сподели Радев.

Все още не е ясно кой е причинителят, а Министерство на вътрешните работи го търси. „ Дано е направил нещо, с цел да избавя някого. Дано е направил нещо положително, макар че е престъпил разпоредбите “, уточни Валентин Радев.

"Продължаваме да търсим и двамата избягали пандизчии. Още има сигнали за тях, което е добре. Проверяваме освен сигналите, имаме други способи. Казват ни адреси-проверяваме ги. Колко сили хвърлихме и там, само че е по този начин. Освен Председателството и хулиганството полицията се занимава и с всичко останало в страната “, съобщи Радев.

На въпрос има ли късмет пандизчиите да бъдат хванати министърът отговори: "Има късмет, несъмнено. Рано или късно ще бъдат хванати. Рано или късно и Галеви ще бъдат хванати “.

На бюрото ми е отчетът от Дирекция „ Вътрешна сигурност “. Проверките са две. Няма да кажа нищо до момента в който не видя и другия отчет и не ги съпоставя. Това сподели пред публицисти в Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев за случая от 20 март, когато 43-ма пасажери от полет от Париж бяха пропуснати да преминат непроверени в България на летище „ София “.

Попитан съгласно отчета има ли предумисъл в дейностите на граничните чиновници той уточни: „ В отчета на „ Вътрешна сигурност “ няма предумисъл, което от една страна ми харесва, а от друга се тормозих “.

„ Възложил съм дисциплинарно произвеждане. Направена е инспекция в Групово дело „ Гранична полиция “ на летището. Всички данни идват в министерството, дават се на дирекциите, които ревизират до какви заключения са стигнали “, изясни Валентин Радев.

„ След като го обобщят, ми оферират отчет, на който решавам. Това може би ще стане незабавно след празниците “, добави той, представен от Фокус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР