МВР продължава с активните действия, чийто фокус е гарантиране политическите

...
МВР продължава с активните действия, чийто фокус е гарантиране политическите
Коментари Харесай

Над 400 са сигналите за нарушения на изборния процес

МВР продължава с дейните дейности, чийто фокус е гарантиране политическите права на жителите. Специализирани полицейски интервенции се организират на териториите на Столична община, Кърджали и Плевен, заяви на брифинг шефът на " Пресцентър и стратегически връзки “ Митко Димитров.

В София дейностите са съсредоточени в кварталите " Модерно предградие “, " Филиповци “, " Факултета “ и " Орландовци “.

На входа и изхода на кварталите са построени контролни пропускателни пунктове. Полицейските екипи претърсват адреси, заложни къщи и магазини. Задържани са 14 души, откакто са тествани над 70 лица. Образувани са 8 бързи производства, от които 5  за нарушение на изборните права на жителите, две за владеене на опиати и едно за ръководство на МПС след приложимост на опиати. На два от адресите са открити описи, персонални карти и парични средства.

До момента в Кърджали са постъпили 17 сигнала, свързани с изборния развой, 8 от които за пазаруване на гласове, за напън и закани за гласоподаване за избрана политическа мощ. По 14 от преписките работата е завършила, материалите са изпратени в прокуратурата.

В Плевен са получени 16 сигнала за нарушавания на изборния развой, от които 14 касаят пазаруване на гласове. Образувани са 4 досъдебни производства за изборни закононарушения. Задържани са двама, съставени са 40 предупредителни протокола, тествани са 16 адреса. От частен дом в с. Гиген са конфискувани пропагандни материали и тетрадка с имена.   

На територията на страната все още извършените профилирани полицейски интервенции са 216. Получените сигнали за нарушавания на изборния развой са 453. Образуваните досъдебни производства са 100, арестуваните са  47.  Съставени са 1300 предупредителни протокола по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Служителите на ГДПБЗН са ревизирали 6 500 обекта на изборни пространства и други обекти, свързани с изборния развой. Връчени са 137 писмени разпоредби за премахване на установените несъответствия. Проведени са към 600 образования (инструктажа), при които са подготвени над 21 000 души – ръководители и членове на РИК и СИК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР