МВР продължава проверката по случая с бившия финансов министър Владислав

...
МВР продължава проверката по случая с бившия финансов министър Владислав
Коментари Харесай

Случаят с колата на Горанов: Вероятно автомобилът е "клониран"

МВР продължава инспекцията по случая с някогашния финансов министър Владислав Горанов, който се опита да напусне страната с търсен от Интерпол автомобил.

Проверяват се и дейностите на граничния служител на реда, който е разрешил той да се върне и да смени колата, преди да премине през Калотина.

Според наказателни юрист Людмил Рангелов при сходни случаи справките се вършат на място и незабавно. В наличието и на автомобила, и на неговия водач, който дава сведения на момента, а не дни по-късно.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Допускам, че е човек, който не е привикнал на ограничавания, че разпоредбите са за елементарните хора. Ако това се беше случило с вас или с мен, при всички случаи щях да остана, до момента в който се изяснят нещата “, разяснява Рангелов.

По информация на Горанов, колата е взета на лизинг от огромна автомобилна компания през март предходната година. От компанията обясниха, че евентуално става дума за по този начин нареченото " клониране ". То се ползва при крадени коли, които се изнасят зад граница.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Преди да се изнесе зад границата се слага с високи технологии нов номер на рамата и на мотора и този номер са на фактически съществуващи коли с сходна еднаквост, с цел да премине без проблеми и да бъде продаден “, разяснява юрист Рангелов.

За задачата автобандите се добират до информация за истинските коли. Обикновено това са скъпи коли. И това, че има клониране, излиза наяве само, в случай че с подправената кола бъде осъществено закононарушение или бъде открадната. Тогава - разумно се търси оригиналът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР