МВР призна, че обискът в имотите на Васил Божков е

...
МВР призна, че обискът в имотите на Васил Божков е
Коментари Харесай

МВР призна, че обискира Божков заради Алексей Петров, адвокатът му отсече: Неправомерно е!

Министерство на вътрешните работи призна, че обискът в парцелите на Васил Божков е поради убийството на Алексей Петров.

„ На територията на столицата се правят процесуално-следствени и оперативно-издирвателни дейности, свързани с следствието на убийството на Алексей Петров “, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. „ Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура. “

Адвокатът на предприемачът беше безапелационен, че тези дейности са безусловно непозволени

„ Васил Божков не беше изведен, а беше поканен на разпит като очевидец на Столична дирекция на вътрешните работи по отношение на досъдебно произвеждане на Столична дирекция на вътрешните работи предходната година. Няма нищо общо с Алексей Петров. Касае се за инспекция на няколко компании по отношение на досъдебното произвеждане на Столична дирекция на вътрешните работи от предходната година. Във връзка с това тази заран са пристигнали да извършат претършуване. Да изземат някои документи, които им трябват. Установени са, че такива документи не съществуват и си потеглиха “, изясни той.

По думите му служителите на реда си тръгнали с празни ръце.

„ Претърсването е осъществено при условия на необходимост. Но не виждам каква необходимост има за изземане на тези документи, в случай, че делото е от предходната година, а Божков стои под домакински арест. Това деяние съгласно мен е било безусловно непозволено “, добави Георги Гатев.

Той сподели, че доколкото е схванал, досъдебното произвеждане се касае за компании и тяхната активност. Гатев не посочи с каква активност са се занимавали компаниите.

“До известна степен компаниите са били свързани с него, само че в избран миг са били трансферирани на друго лице ”, уточни Гатев. По думите му става дума за седем компании.

Самият Божков потегли на разпит към Столична дирекция на вътрешните работи, само че той излезе с персоналния си автомобил, съпроводен от Столична дирекция на вътрешните работи

По-рано пред публицисти предприемачът изрично отхвърли да има нещо общо с Алексей Петров.

Искат да покажат, че постоянно могат да влязат тук, да вземат всичко, да разрушат. Това сподели Васил Божков след оибска. Той приказва с публицистите пред дома си, откакто по-рано през днешния ден полицията влезе в парцела му.

„ Напълно безсмислена акция. Казаха ми, че вършат акция в разнообразни компании, единствено една беше обвързвана с мен. Не си припомням коя е, стотици компании са минали през мен. На ул. „ Дунав “ не знам какво вършат, не знам какво вършат и по другите офиси, само че това е тъкмо като 2020. Нямам офиси на никое място към този момент, всичко унищожиха. Аз се занимавам с политика, това е политическа принуда. “, сподели той.

На въпрос на SafeNews дали има нещо общо с Алексей Петров, както допуска следствието, той съобщи изрично:

„ Нищо общо нямам с Алексей Петров! “

„ Всичко унищожиха, всичко взеха, в този момент се занимават с политика. Започнахме нов политически план, в този момент плашат хората “

„ Времето е друго и би трябвало да си върнем страната. Новият ми политически план е „ Всички против хунтата “.  В България има хунта от двама индивида – Пеевски и Борисов. Прилепени към тях са Политическа партия и друго сходни. Създадена е изкустветна съпротива от „ Възраждане “, която ги пази “, изясни той.

На въпрос на SafeNews как ще ги пребори, Божков съобщи:

„ Ако ме подкрепите, ще ги преборя. С по един глас. С избори! “

„ Нищо не взеха, тъй като иззеха още 2020 година всичко. Игла да пуснеш, няма къде да се закачи “. Търсиха документи, с които аз нямам нищо общо “, разгласи предприемачът.

„ Да сътворяваме зрелища и неуравновесеност е разумно. “

На въпрос за SafeNews за претендентите за конституционни съдии, Божков съобщи:

„ Непрекъснато вършат неща, които да откланят вниманието. На 11 милиарда изчезнаха. Само този месец изхарчиха. Никой не сподели защо. Слагаме си комфортни хора в Конституционен съд. Може ли един политик, който не е бил правист пред живота си, да става парламентарен арбитър. „

Той още веднъж акцентира, че няма нищо общо с Алексей Петров. И съобщи:

„ За себе си съм постигнал всичко. Върнах се в България с цел да направя нещо за вас “.

На въпрос на SafeNews дали е регистриран новия му план, Божков съобщи, че му би трябвало малко време да го записва, а остарялата му партия също ще взе участие в него. Той няма да търси поддръжка от партии, а от персони.

„ Бъдете здрави и имайте морал “, приключи Божков.

Източник: БГНЕС

Още вести четете в категорията Крими&Темида 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР