МВР предприема спешни мерки заради катастрофите в Ловешко. Днес, 19

...
МВР предприема спешни мерки заради катастрофите в Ловешко. Днес, 19
Коментари Харесай

МВР със спешни мерки заради катастрофите в Ловешко

Министерство на вътрешните работи подхваща незабавни ограничения поради злополуките в Ловешко.

Днес, 19 ноември, е Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортните катастрофи. В Храм-паметника " Св. Александър Невски " се състоя възпоменателна работа в памет на починалите по пътищата.

Преди провеждането на литургията основен комисар Христо Терзийски, шеф на дирекция " Национална полиция ", разяснява ограниченията в Ловешко. Той съобщи, че се удвояват патрулите в сериозните сектори.
" Изкарваме тези патрули, които са Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Ловеч, които не покриват този пътен сектор. От други районни ръководства пренасочваме полицейски патрули от " Пътна полиция ".

 Двойно повече патрулки ще пазят Ловеч от произшествия
Двойно повече патрулки ще пазят Ловеч от произшествия

Заради тежките пътни катастрофи през последнтие дни

Шефът на КАТ Бойко Рановски разяснява, че глобите са задоволително съществени, само че те не могат да доведат до забележим резултат, в случай че не са съпроводени с комплекс от ограничения, от образование, от държание на пътя . Относно злополуката със починалите незрящи край Ловеч, Терзийски уточни, че повода за случая е навлизането на рейса в насрещната лента за придвижване. Той посочи, че има показания, че водачът е подхванал неправилна маневра, само че това към момента не е изрично доказано. Очакват се разнообразни експертизи.

Терзийски съобщи, че от Гаранционния фонд ще бъдат закупени нови камери за видеонаблюдение. По думите му в момента тече процедура за закупуване на 28 мобилни камери , които да наблюдават за нарушавания на закона за придвижване по пътищата, както и в случай че автомобилът се търси за откраднат.
" Искаме сътрудниците да бъдат оборудвани с повече механически средства за установяването на водачи, използвали алкохол или опиати и желаеме и от вас да сте дружно с нас, тъй като в действителност става въпрос за нашите родители и деца ", съобщи основен комисар Христо Терзийски.

Терзийски, дружно с шефа на КАТ Бойко Рановски, жители, представители на Българския червен кръст и други се помолиха за упокой на душите на починалите при пътнотранспортни катастрофи във връзка Световния ден на потърпевшите при пътнотранспортни катастрофи и черната серия на пътя край Ловеч.

В края на литургията послание насочи и Св. Синод, в което прикани за мир и разтуха в душите и в сърцата, за религия и опора като напомни, че животът е популярен божи подарък и не би трябвало да бъде отнеман с лекотата, на която ние сме очевидци всеки ден. Призова към мъдрост и здравомислие, по този начин щото тази война по пътищата да се приключи.

 Трета тежка злополука край Ловеч в границите на два дни
Трета тежка злополука край Ловеч в границите на два дни

В случая е починала една жена

Припомняме, на 17 и 18 ноември, петък и събота, по пътя София - Варна, в региона на село Микре, породиха две тежки пътнотранспортни катастрофи. При злополуката в петък починаха 9 души, а 20 бяха ранени. При случая от събота почина едно дете, а други 6 души пострадаха съществено.

Около 19 часа през вчерашния ден по същия път, с амо на 10 километра от предходния пътен случай, породи трета злополука. В произшествието още веднъж имаше жертва - 67-годишна жена , която е умряла в лийенката на път за болничното заведение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР