МВР предприема мерки, за да се справи без затруднения с

...
МВР предприема мерки, за да се справи без затруднения с
Коментари Харесай

МВР очаква бум в смяната на лични документи през 2020 и 2021 г.

МВР подхваща ограничения, с цел да се оправи без усложнения с преиздаването на персоналните документи през идващите две години. През 2020 година би трябвало да бъдат сменени 999 018 персонални карти и 637 743 паспорта, а през 2021 година - 1 088 116 персонални карти и 563 129 паспорта. Това излиза наяве от писмен отговор на вътрешния министър Младен Маринов на депутатски въпрос, представен от dariknews.bg.

Заради предстоящото нарастване на заявки за издаване на персонални карти в страната, вътрешното ведомство подхваща ограничения за по-бързото обслужване на жителите.

„ Отпуснати са 80 спомагателни щатни бройки за Столична дирекция на вътрешните работи, регионалните дирекции, Дирекция " Български документи за идентичност ", считано от 15 ноември 2019 година за подписване на трудови контракти със чиновници, които да работят като „ систематични оператори “ за период от една година - до 14 ноември 2020 година Те ще бъдат ангажирани с дейностите по издаване на персоналните документи, а назначението им ще бъде финансово обезпечено със средства от бюджета на Министерство на вътрешните работи. В помощ на звената „ Български документи за идентичност “ могат да се пренасочват чиновници от други звена “, излиза наяве от отговора на министър Младенов на депутатски въпрос.

Предвижда се също обезпечаване на спомагателни пространства и откриване на работни места в административните звена на други държавни органи и локалната власт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР