МВР предприема безпрецедентни мерки за безопасното протичане на изборния процес

...
МВР предприема безпрецедентни мерки за безопасното протичане на изборния процес
Коментари Харесай

МВР оповести мерките за избори в пандемията

МВР подхваща невиждани ограничения за безвредното протичане на изборния развой в страната във връзка парламентарния избор в неделя.

,,Създаваме нужната здрава среда за всички участници в изборния развой, среда за сигурност и защита на публичния ред и не на последно място – осигураяване логистика и защита при превозването на изборните бумаги и материали. Създаден е щаб към Министерство на вътрешните работи, който да контролира цялата активност. От 8 март е въведен денонощен телефон, на който жителите ще могат да подават сигнали за нарушавания на изборния развой. Със заповед е построено междуведомствено звено от прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой, касаещи пазаруването и продаването на гласове и отбрана правата на гражданите``, съобщи старши комисар Тодор Гребенаров, зам.-директор на Групово дело " Национална полиция ".

По думите му към този миг са подадени 144 сигнала за нарушаване на изборните правила.

,,До момента има подадени 144 сигнала за нарушаване на изборните правила. По 163 преписки се правят предварителни инспекции под наблюдението напътствията на наблюдаващите прокурори. Образувани са 14 досъдебни производства. Задържаните лица са 34, общо профилактираните лица са 1053, които са документално предизвестени с протокол``, уточни той.

По време на брифинга стана ясно още, че над 20 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще бъдат ангажирани с защитата на 7026 места с 11 983 изборни секции на територията на цялата страна.

Всичи 9394 машини за гласоподаване ще бъдат охранявани от органите на реда, като и сега логистичната база, където се съхраняват те, биват охранявани от чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Всички чиновници на Министерство на вътрешните работи са осведомени със здравния протокол и ограниченията, които следват да се подхващат. Разбира се, чиновниците ни ще разполагат с всички нужни защитни средства, увериха от вътрешното ни ведомство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР