МВР предлага по-сериозни наказания за шофьорите. Какви ще са санкциите

...
МВР предлага по-сериозни наказания за шофьорите. Какви ще са санкциите
Коментари Харесай

МВР предлага по-сериозни наказания за шофьорите

МВР предлага по-сериозни санкции за водачите. Какви ще са глобите и ще се лишават ли по-лесно книжките на нарушителите? Темата разясниха някогашният шеф на " Пътна полиция ” Тенчо Тенев, Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики и Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на колите.

" Първото нещо, което се цели, е въвеждането на методичност - т.е при осъществяване на редовно нарушаване санкциите да стават повече. Второто нещо е да се вкара явен предел на санкцията за обещано нарушаване, а при системност- тя да се подвига ”, изясни Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.

В новия проектозакон е заложено още и понятието за " междинна скорост ” и по-високи наказания за предварителна защита, уточни още Русинова.

Министерство на вътрешните работи предлага по-сериозни санкции за водачите. Какви ще са глобите и ще се лишават ли по-лесно книжките на нарушителите? Темата разясниха още някогашният шеф на " Пътна полиция ” Тенчо Тенев и Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на колите.

Според Тенчо Тенев отнемането на пове контролни точки и по-солените санкции ще имат резултат. Той даде образец с това, че в случай че водач кара в спешната лента ще му бъдат отнети 10 точки. При 4 сходни нарушавания - книжката му ще бъде отнета.

" Отнемане на точките е доста положително предложение ”, счита й Красимир Георгиев " Така, в действителност, законът разрешава един път в границите на една календарна година да преминете едно в допълнение теоретично образование, след което ви връщат 13 точки ” добави той.

Проектозаконът следва да мине публично разискване.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР