МВР получава сигнали от всички политически партии и работи по

...
МВР получава сигнали от всички политически партии и работи по
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Фактът, че получаваме сигнали за нарушения от целия политически спектър означава, че има доверие в действията на МВР

МВР получава сигнали от всички политически партии и работи по всеки един от тях.

Това увери вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Дереджиев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, дружно със заместник-министрите Моника Димитрова-Бийчър, Емил Ганчев и Венцислав Катинов, както и заместник-главният секретар Станимир Станев, показаха систематизирани данни за дейностите на Министерство на вътрешните работи по изборите.
Министърът увери, че на всеки получен сигнал се реагира с еднообразно внимание, без значение от подателя. Там, където има данни, се пристъпва към интервенции и формиране на досъдебни производства. По думите му, този метод ще продължи и след изборите.
„ Фактът, че получаваме сигнали за нарушавания от разнообразни политически партии значи, че доверието към Министерство на вътрешните работи е повишено. В последните дни от тази седмица те се усилват, нарастват и нашите оперативни данни, по тази причина се ускорява и интензитетът на работа “, съобщи вътрешният министър. Той уточни, че досега получените сигнали са по-малко от тези, подадени при предходните избори. Демерджиев употребява опцията да призове българските жители да гласоподават, тъй като техният избор е още една предварителна защита за незаконни практики против изборите.„ Основната цел на служебното управление на Министерство на вътрешните работи е провеждането на почтени избори, които да разрешат да бъде вярно регистриран гласът на българските жители и да не позволим порочни практики и резултати. Още при встъпването ми в служба заявих изрично, че в работата на Министерство на вътрешните работи ще бъде спазван правилото на правда, на работа в полза на демокрацията и на българските жители “, съобщи Демерджиев.
Със заповед от 19 август до 28 септември се организираха над 97 профилирани полицейски интервенции на територията на цялата страна. Освен всички структури на Министерство на вътрешните работи, участваха и Държавните горски стопанства, представители на Национална агенция за приходите, БАБХ, митници и други институции, посочи  основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров. В хода на интервенциите са разкрити над 550 закононарушения, формирани са над 420 досъдебни и бързи произвеждане, арестувани са 446 души и са издирени 114 лица, оповестени за общодържавно търсене. Издадени са над 4300 ААУН и близо 1250 предупредителни протокола.
Министър Демерджиев посочи, че дейностите на Министерство на вътрешните работи са ориентирани против целият незаконен контингент, тъй като той се занимава с пазаруване на гласове и по този начин се реализира превантивна активност. Засиленото полицейско наличие и противопоставяния на престъпността понижава и интензивността по пазаруване на гласове.
Проверени са стотици пунктове за цветни метали, заложни къщи, сборища на престъпен контингент, както и над 2000 търговски обекта и заведения, описа още основен комисар Тодоров. В рамките на огромните дейности досега са получени 250 сигнала, свързани с нарушение на изборните права на жителите, като по тях са формирани 50 досъдебни производства. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи посочи, че от през днешния ден, профилираната интервенция е прераснала в национална и сега се организира на територията на цялата страната. Тя ще продължи до 00 часа на 3 октомври и все още има голям брой открити нарушавания и арестувани лица.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР