МВР показа пълен видеозапис на пътния инцидент в Харманли, в

...
МВР показа пълен видеозапис на пътния инцидент в Харманли, в
Коментари Харесай

МВР показа видеозапис от катастрофата с бащата на президента в Харманли


Министерство на вътрешните работи сподели цялостен видеозапис на пътния случай в Харманли, в който е взел участие бащата на президента Румен Радев - Георги Радев.

От вътрешното ведомство обявиха, че са установени поредност от нарушавания още от първия миг на случването на случая. Още след идването на двамата служители на реда, придвижването не е било обезопасено и трафикът не е бил отклонен, тъй че да се работи умерено по уточняването на обстановката. На записа се вижда и, че малко по-късно, при патрула на пътната полиция, идва и кметът на Харманли. От Министерство на вътрешните работи обаче не обясниха какво е наложило появяването му и дали е инцидентна. От там обаче прецизираха, че в хода на инспекцията служителите на реда не са споделяли да им е оказван напън.

На показания видеозапис се вижда още, че мястото на случая се обезопасява час и половина след идването на полицията. Тогава се поставят ограничаващи конуси, които обаче не попречват придвижването към мястото на злополуката. Също никой от служителите на реда не е взел показанията на очевидци на злополуката, а такива е имало, обясниха от Министерство на вътрешните работи.

Случаят се ревизира и от прокуратурата, а дисциплинарно произвеждане е назначено от шефа на Областната дирекция на полицията в Хасково. След дисциплинарната инспекция ще стане ясно и да ли ще има още осъдени служители на реда по случая.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР