МВР поднови книжката на шофьор, но не за 10 години,

...
МВР поднови книжката на шофьор, но не за 10 години,
Коментари Харесай

АБСУРД: КАТ издаде шофьорска книжка валидна 22 дни

МВР възобнови книжката на водач, само че не за 10 години, както допуска Законът за българските документи за идентичност, а за 22 дни. След това пътни служители на реда го глобиха със 100 лв. като недееспособен лидер.

На първа инстанция глобата е доказана от районните магистрати в Асеновград, само че по-късно Пловдивският административен съд я анулира със свое неподлежащо на обжалване решение. Мотивът е елементарен - позволената неточност е на администрацията, а не на водача.

Книжката му е изтекла през 2015 година Подал документи за подновяването и получил ново удостоверение за правоуправление на 30 юни 2015 година В него било записано, че то важи до 22 юли същата година, вместо до 2025-а, както би трябвало.

Човекът не обърнал внимание и траял да кара, без да има проблеми. Около 23,48 часа на 1 февруари т. година обаче бил спрян с колата си „ Рено Меган” на пътя от село Червен за Асеновград. Патрулът открил, че книжката е изтекла, и глобил лидера, който след това потърсил правата си в съда. /Марица.бг
тагове кат шофьорска брошура ден
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР