МВР подготвя редица реформи в структурите си. Някои от тях

...
МВР подготвя редица реформи в структурите си. Някои от тях
Коментари Харесай

13 районни управления стават полицейски участъци

МВР приготвя редица промени в структурите си. Някои от тях бяха оповестени през вчерашния ден от министър Бойко Рашков след среща със синдикални организации.

С преструктурирането разноските на ведомството ще намалеят с 400 000 лв. годишно. Целта на измененията е повече полицейски чиновници да работят на терен, да са компактно до жителите, изясни Рашков. По тази причина ще се усилят щатовете на терен. 136 чиновници се извеждат за работа с жители. Оптимизация в Министерство на вътрешните работи не е правена от 20 години, стана ясно от думите на министъра.

Предвижда се 13 районни ръководства да се трансформират в полицейски сектори. Други 12 сектори се закриват, някои стават приемни. Увеличение на чиновниците е нужно в 10 регионални дирекции, измежду които са Бургас, Сливен, Хасково, Благоевград. Министърът посочи, че няма да се правят промени единствено по места, само че се работи и на централно равнище. Промените са съгласувани с локалните управления и районните дирекции. До седмица синдикатите би трябвало да дадат мнение по предложенията на управлението на Министерство на вътрешните работи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР