МВР отново на протест. Синдикалната федерация на служителите в МВР

...
МВР отново на протест. Синдикалната федерация на служителите в МВР
Коментари Харесай

Служителите в МВР и в затворите разпъват палатков лагер пред Министерството на финансите

МВР още веднъж на митинг. Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Синдикатите на чиновниците в пандизите в България вършат палатков лагер пред министерството на финансите. Протестът стартира в 12.00 ч.

Исканията им остават същите - нарастване на главните хонорари.

Служителите на Министерство на вътрешните работи желаят 25% нарастване на главното трудово заплащане. Настояват и за действителна и цялостна промяна в Министерство на вътрешните работи и профилираните дирекции в Министерство на правораздаването. Твърдят, че разговор с държавното управление не се води.

Ако настояванията им не бъдат задоволени, са подготвени на " радикални " дейности.

" Днешният митинг е аналогично продължение на това, което се случва от сформиране на новото държавно управление. След 20 февруари, когато организирахме нашият митинг с доста ясни претенции, имахме срещи с министър-председателя, няма безусловно никакво придвижване по тематиката. Не инцидентно сме избрали днешния ден. Ние сме го нарекли " ден на политическата истина ". В общи линии нещата остават същите - не одобряваме политиката по приходите в Министерството на вътрешните работи, надлежно и в Министерство на правораздаването и изрично заявяваме, че все още промяна в Министерство на вътрешните работи няма. Приоритетните тематики, заложени в приложение 10 на съдружното съглашение след първите 100 дни на държавното управление изрично заявяваме, че не се работи по тях и не се извършват ", сподели Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР