МВР отчете няколко пункта, по които гражданите трябва да внимават

...
МВР отчете няколко пункта, по които гражданите трябва да внимават
Коментари Харесай

МВР: Внимавайте с джебчиите, крадците и телефонните измами по празниците

МВР регистрира няколко пункта, по които жителите би трябвало да внимават през идните празници, по време на брифинг в Групово дело "Национална полиция ".
Джебчиите, крадците и телефонните измами са едни от заплахите. Полицията предлага на жителите да не съхраняват в себе си или в жилищата си огромни суми пари и полезности. Както и да не споделят на огромен кръг лица дали ще отсъстват от у дома. Също по този начин да не дават пари на непознати, поискали им ги по телефона, а в случай че е някой техен непосредствен - първо да ревизират дали в действителност той е индивидът, който им е звъннал.
По отношение на пиротехническите произведения е засилен контролът на местата, където те се продават и употребяват. Инспектор Валентин Венков от работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) подсети, че би трябвало да се ограничи достъпът на деца до пиротехника, както и да се следват инструкции за потреблението на такива принадлежности. По думите му предходната година, по време на празниците, са осъществени 5600 инспекции в страната и са открити 30 нарушавания, а 26 от тях са за непозволена търговия на пиротехнически произведения. 19 души са били ранени при потребление на пиротехника.

Главен комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН, показа данни, че 1846 ресторанта и хижи в страната, както и 379 храма са тествани по линия пожарна сигурност. Извършени са инструктажи на личния състав. Около Коледа на 222 места 1580 пожарникари и спасители ще бъдат подготвени да окажат подпомагане при потребност.
От гранична полиция предлагат на компаниите, организиращи туризъм през почивните дни, да се съобразят с трафика на КПП-та. На всеки два часа на електронната страница на Министерство на вътрешните работи и гранична полиция ще се обновява информацията за натовареността на пунктовете.
Началникът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев разгласи, че на всички изходни артерии на столицата се чака засилен трафик, като там ще има по два полицейски екипа. И добави, че най-вероятно над 200 хиляди автомобила ще изоставен София.
Той сподели още, че през празничните дни ще има засилено полицейско наличие и всеобщо ще се вършат инспекции за превишена скорост и приложимост на неразрешени вещества.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР