МВР обяви в четвъртък обещания списък на скривалищата в България.

...
МВР обяви в четвъртък обещания списък на скривалищата в България.
Коментари Харесай

МВР обяви 292 скривалища у нас

Министерство на вътрешните работи разгласи в четвъртък обещания лист на скривалищата в България. Общият им брой е 292, като противорадиационните укрития са много по-малко, излиза наяве от справката.

Публикуваният лист обаче е повърхностен. В него са посочени единствено оборудванията, които се поддържат от страната или общините. Пропуснати са скривалищата в жилищни блокове или в частни парцели. Така от непълната информация излиза, че в цели градове скривалища няма. Същото важи и за огромни региони на София като " Младост ", където не е посочен нито един обект.

Жители на столицата и на огромни градове в страната обаче описват, че скривалища има и под доста от жилищните блокове, строени през Студената война.
В листата липсват данни и за скривалищата под централните държавни институции в така наречен триъгълник на властта в центъра на София.

Така или другояче, броят на скривалищата е прекомерно невисок и би могъл да поеме доста дребен брой хора.

За множеството от оборудванията се показва, че са в положително или приемливо техническо положение и бързо могат да се приведат в подготвеност. В доста от случаите да вземем за пример е посочено, че не работи вентилационната система за чист въздух.

Счита се, че жителите на София могат да разчитат в по-голяма степен на софийското метро, което разполага с потенциал да приюти почти половин милион души.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР