МВР обясни защо не са дали данни за загиналата в

...
МВР обясни защо не са дали данни за загиналата в
Коментари Харесай

МВР уточни, че нямало данни за жертвата на катастрофата на Тракия

МВР изясни за какво не са дали данни за починалата в злополука на " Тракия " съдийка от Апелативния спецсъд Емилия Петкова.

Съдия Емилия Петкова от Апелативния профилиран углавен съд е починалата при тежката злополука, станала в събота на автомагистрала " Тракия ". По-странното е, че два дни самоличността на починалата се пази в дълбока загадка от органите на Министерство на вътрешните работи.

Ето какво изясняват в известие до медиите от Министерство на вътрешните работи:

По мотив появилите се в някои медии изказвания, че Министерство на вътрешните работи крие самоличността на жертва на пътно-транспортно произшествие, ОДМВР-Пазарджик прецизира следното:

1. Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи не дава информация под никаква форма по отношение на самоличността на жертвите на пътно-транспортни катастрофи.
свързани новини76366преди 2 часа
2. Поради характера на злополуката с следващ пожар на двата автомобила не е имало физическа опция да бъдат открити данни за самоличността на умрялата на местопроизшествието. В подобен случай са нужни криминалистически експертизи за сигурното и правдиво определяне самоличността на жертвата.

3. Веднага след случая е оповестена първична информация за случилото се на територията на ОДМВР-Пазарджик. От момента на осъществяването на огледа на местопроизшествието и докладването на случая на дежурен прокурор се води досъдебно произвеждане, под надзора на Окръжна прокуратура - Пазарджик. Оповестяването на каквито и да било обстоятелства и условия по следствието би било допустимо единствено със глобата на наблюдаващия делото.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР