МВР обвини Специализираната прокуратура, че бави или отменя акции срещу

...
МВР обвини Специализираната прокуратура, че бави или отменя акции срещу
Коментари Харесай

15 ОПГ-та действат необезпокоявани , две от тях са пловдивски

МВР упрекна Специализираната прокуратура, че бави или анулира акции против ортанизирани незаконни групи. От ГДБОП изнесоха информация за 15 случая, в които незаконни групи не престават противозаконната си активност, защото наблюдаващите прокурори са отменили плануваните реализации.

" В хода на работата по документиране на незаконната активност на групите по досъдебните производства се организират голям брой срещи сред проверяващите екипи на ГДБОП и наблюдаващите прокурори по съответните каузи. След като екипите изпълнят в целокупност напътствията на наблюдаващите прокурори, чиновниците уговарят дата или период, в който да се пристъпи към задържане на участниците в проведената незаконна група /ОПГ/. От страна на проверяващите екипи се подхващат нужните дейности за организация на процесуално-следствени дейности /ПСД/ и застраховане на лица и адреси, приготвят нужните проекти и заповеди. Оказват подпомагане на прокурорите за внасянето на настояванията за избрания за адресите и лицата по досъдебните производства. Наблюдава се наклонност след осъществяването на тези дейности, макар основаната цялостна организация и съгласувана дата за осъществяване на профилирана полицейска интервенция /СПО/, наблюдаващите прокурори да анулират реализацията, като показват следните претекстове за общо 15 досъдебни производства " оповестяват от антимафиотите. Като аргументи от спецпрокуратурата показват следните аргументи:

-Висока натовареност на наблюдаващите прокурори от Специализирана прокуратура;

- Допълнително прецизиране на адресите и лицата, по отношение на които да бъдат осъществени ПСД с оглед тяхното намаляване;

- Неконкретизирано устно предписание на Административния началник на Специализирана прокуратура.

В листата два от случаите касаят проведени незаконни групи, които работят на територията на Пловдив. Едното досъдебно произвеждане касае проведена незаконна група, обвързвана с нарушавания по културното завещание, а второто е против ОПГ, която популяризира контрабандно акцизни артикули. И двете реализации са пропаднали, защото в първия случай по досъдебното произвеждане е назначен нов прокурор, а във втория случай наблюдаващият прокурор е отказал да задържи обвинените.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР