МВР няма никакво отношение към софтуера на машините и може

...
МВР няма никакво отношение към софтуера на машините и може
Коментари Харесай

Калин Стоянов: МВР няма никакво отношение към софтуери и кодове

МВР няма никакво отношение към софтуера на машините и може да проверява случая само след решение на прокуратурата. Това сподели в " Още от деня " вътрешният министър Калин Стоянов.

" Министерство на вътрешните работи няма никакво отношение към кодове, софтуери, има ангажимент във връзка с съпровода на машините. Не съм участвал на комисията по сигурност в наличието на ръководителя на ДАНС. Днес заседава и Върховен административен съд и чакаме неговото решение ".

Посочи, че не е чел справката на ДАНС за машините, а само изнесеното в уеб страниците. Заяви, че Министерство на вътрешните работи работи доста добре с ДАНС и сред двете институции няма напрежение.

Министерство на вътрешните работи са получили рекорден брой сигнали за изборни нарушавания до края на изборния ден през вчерашния ден.

" В рамките на към месец, до вчерашния ден в това число, в Министерство на вътрешните работи са получени близо 2000 сигнала. На локалните избори през 2019 година са 1060. Тази двойна разлика преди всичко я приписвам а това, че жителите, публицистите и политическите партии очевидно имат по-голямо доверие в Министерство на вътрешните работи ".

Образувани са и 168 досъдебни производства - три пъти повече, в сравнение с през 2019 година Вече има и две присъди. При една от тях в границите на два дни е формирано бързо произвеждане и е постановена присъда на разположение, което е арестувано по член 167 от Наказателен кодекс (възпрепятсване на някого да гласоподава посредством опасност или насила - бел. ред.)

По мотив сагата с превозването на машините из страната Стоянов разяснява, че по неразбираеми за него аргументи ЦИК се е пробвала да злепостави Министерство на вътрешните работи.

" Не мога да кажа, какъв им е ползата. Министерство на вътрешните работи не е транспортна компания, а има ангажимент да съпроводи транспортните средства, които транспортират машините. За всяко едно деяние Министерство на вътрешните работи разполага с нужните документи, като огромна част от тях са издадени или разпоредени точно от ЦИК. Категорично сме работили по закон ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР