МВР няма да влиза в политическия нюанс. От позицията на

...
МВР няма да влиза в политическия нюанс. От позицията на
Коментари Харесай

МВР-шефът Атанас Илков: Не установихме данни, че Ахмед Доган е застрашен

„ Министерство на вътрешните работи няма да влиза в политическия колорит. От позицията на Министерство на вътрешните работи мога да кажа, че по сигналът бе осъществена инспекция и изложеното в сигнала нищо не се удостовери. Не установихме данни, че Ахмед Доган е заплашен. На база тези данни НСО си преценя има ли учредения за назначение на защита ”.

 

Това съобщи служебният вътрешен министър Атанас Илков.

 

Направих старания да се успокои системата на Министерство на вътрешните работи. Освен за изборите, работим с огромни темпове по възстановяване на материално-техническата база, съоръжение, въоръжение, сподели още той.

 

„ Ако тогава, когато сме на място за дадени сигнали, например ромските махали, и се реализира превантивна или друга активност, не би трябвало да се възприема като напън. Нашето наличие е належащо да бъде там, с цел да се даде успокоение на жителите и да се подсигурява добър публичен ред. Нека жителите не възприемат наличието ни като принуда ”, изясни той.

 

По думите му месец преди изборния ден ще стартира профилирана интервенция в цялата страна във всички рискови зони, включително ромските махали. „ Това е наш метод и ще участва на тези места. ”

 

Той разгласи, че ще сменя шефове на дирекции там, където има влошени резултати.

 

„ Главен секретар на Министерство на вътрешните работи няма, няма и да има по време на служебния кабинет. Това не трансформира метода ни за почтени и транспарантни избори ”, разгласи той.

 

За наследството на Калин Стоянов, Илков акцентира: „ Няма да разясня активността и всичко, случило се по времето на Стоянов. Нашата задача е да се концентрираме върху всичко, което следва. ”

 

По мотив влизането ни по суша в Шенген, министърът добави: „ Работим в цялостен размер от дейности, които се изискват, ще поставим старания да отговорим на условията пред България. Не мога да кажа по кое време ще се случи приемането ни. ”

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР