МВР няма да оттегли жалбите срещу решенията на съда, който

...
МВР няма да оттегли жалбите срещу решенията на съда, който
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: МВР няма да оттегли жалбите си срещу решенията на съда за ареста на Борисов

Министерство на вътрешните работи няма да отдръпна жалбите против решенията на съда, който разгласи, на и на Севделина противозаконни .

Това съобщи пред БНР служебният вицепремиер и министър на вътрешните в във връзка вчерашното изказване на някогашния вътрешен министървърху него, с цел да направи незабавните .

" Аз съм последният човек, който може да бъде обвинен в работа с ГЕРБ. Учуден съм за какво Бойко Рашков първо не организира диалог с мен, преди да организира диалог с медиите ", сподели Демерджиев.

Той акцентира, че не е користолюбие към една или друга политическа мощ професионалната му оценка за ареста на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, осъществен от някогашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков .

" Не бих направил арест, в случай че не съм уверен, че са налице всички предпоставки за това и нямам постоянни, съществени и солидни доказателства. Един арест не може да бъде самоцел , а да бъде първа стъпка към едно съществено следствие, което да докара до изправяне на този човек пред съда и до наказване. Когато един арест се случи по метода, по който протече този арест, резултатът е тъкмо противоположен. Няма никакъв смисъл да трансформираме хора, които би трябвало да бъдат деликатно разследвани, в жертва ", сподели Демерджиев.

По думите му за 3 месеца могат да се развият доста следствия и да се съберат доста доказателства от полицията. Той чака след тези 3 месеца (на служебния кабинет - б.р.) да има съществени формирани производства против хора, стоящи извънредно високо в йерархията .

" Нататък има единствено веднъж - да ги внесем в прокуратурата, само че ще ги внесем в прокуратурата, когато сме събрали доказателствен материал, който не може да бъде заобиколен . Разговаряли сме с правосъдния министър Крум Зарков, че по линия на пълномощията му той ще може и ще упражни контрол какво се случва с тези каузи, когато влязат в прокуратурата - дали се работи по тях, или ще бъдат поставени на трупчета ", безапелационен беше служебният министър на вътрешните работи.

Припомняме, още в първите дни на служебния кабинет, воден от Гълъб Донев започнаха рокади на разнообразни служби както в сигурността, по този начин и в интелектуалната благосъстоятелност.

До този миг са заменени шефът на Деян Моллов, на Националната полиция, на организация, на Митова, на Аврамова.

Служебният кабинет.

Кабинетът на. за длъжностен министър председател, което може да е към три месеца.
 Задържаха индивида, изнесъл парите за
Задържаха индивида, изнесъл парите за " Хемус " в сакове и чували

Спрямо 42-годишния мъж е повдигнато обвиняване за пране на пари

Относно следствието за градежа на Иван Демерджиев съобщи, че има един обвинен и две правосъдни производства , само че акцентира, че целият случай е доста по-мащабен от тези две правосъдни производства

" Като не ги търси прокуратурата - би трябвало да ги търси полицията, а не ги е потърсила задоволително интензивно . От встъпването ми в служба ревизирах по какво се работи, извикал съм работещите по случая служби, дадох инструкции по какво не е работено задоволително, влязохме във взаимоотношение с Национална агенция за приходите по този въпрос и ви убеждавам, че много сила ще се влее по тази тематика и ще има развиване ".

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи акцентира, че служебното държавно управление не е ревизионно , а е държавно управление, от което се чакат " дейности по стабилизиране на обстановката ".

" Не мога да си разреша да проверявам никого, тъй като за мен е по-важно по какъв начин работя аз от първия ден, в който съм встъпил. Никой не ми е сложил такава задача ", сподели Демерджиев.

Относно взаимоотношението на Министерство на вътрешните работи с прокуратурата той посочи, че прокуратурата не може да се слага под общ знаменател.

" Полицейските чиновници на доста места работят добре с прокуратурата . Ако желаеме резултати, би трябвало да се работи добре с прокуратурата, където тя е склонна, подготвена да извършва функционалността си. Това не значи, че ние ще се прегърнем с прокуратурата и ще си затворим очите, където има безучастие и каузи на трупчета , в противен случай. Когато се натъкнем на тези случаи, те ще бъдат сведени до знанието на Министерството на правораздаването и с пълномощията, които има министърът на правораздаването , ще бъде изработен опит да се ревизират деликатно и да се накарат органите, които в някои случаи отчетливо бездействат, да се задействат или най-малко да понесат отговорност за това безучастие. Да бъде сезиран Висш съдебен съвет ", изясни Иван Демерджиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР