МВР не разполага с информация как от т.нар. Братя Галеви

...
МВР не разполага с информация как от т.нар. Братя Галеви
Коментари Харесай

Предстоят кадрови и структурни промени във вътрешното министерство

Министерство на вътрешните работи не разполага с информация по какъв начин от така наречен Братя Галеви е влезнал у нас. Това сподели вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР.

" Аз персонално това, което знам, е, че Ангел Христов е умрял от инфаркт, само че следва да уточним метода, по който е влезнал в страната ", уточни той. Стоянов означи, че Пламен Галев също е разгласен за интернационално търсене, като се организират оперативно-издирвателни мероприятия, които имат за цел да се откри дали той въпросното лице не се намира на територията на България. Към момента обаче нямаме такава информация.

Във връзка с в ЮАР той заяви, че управляващите в Република Южна Африка са изразили подготвеност да пратят у нас проверяващи чиновници , които да работят по случая дружно с българската полиция. " Те имат съединен механизма, по който е осъществено закононарушението. Просто търсят най-важното нещо, а точно - претекста, което може да бъде обвързвано и с лица от България, само че на този стадий не можем да се ангажираме с такава информация ", сподели Калин Стоянов.
 Бивши криминалисти: Братя Галеви не са на по-ниско равнище от Таки и Къро
Бивши криминалисти: Братя Галеви не са на по-ниско равнище от Таки и Къро

Криминалистите Иван Савов и Ботьо Ботев

Вътрешният министър уточни също, че съвсем месец, откакто е поел поста, към момента не е образуван екипът, с който ще работи, само че предстоят кадрови и структурни промени. Той съобщи още, че за шеф на основна дирекция " Гранична полиция " Антон Златанов,, все още краткотрайно продължава да извършва тази функционалност. Славов увери, че измененията в Министерство на вътрешните работи няма да останат загадка за никого, ще бъдат огласени и ще станат притежание на обществото.

По тематиката с  " войната по пътищата " той изясни: " Случващото се по пътищата е един от главните цели освен в Министерство на вътрешните работи, само че и в страната... Това, което ние са ангажираме да създадем, е да внесем законодателни промени във връзка с Наказателния кодекс, по този начин и в Закона за придвижване по пътищата. Лично, което аз ще упорствам е да бъде извършена среща околните и роднините на жертви на войната на пътя с представители на обособените парламентарни групи, както и да участва основният прокурор. "

В тази връзка вътрешният министър упорства регионите ръководства и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи доста да завишат броя на досъдебните производства за ръководство на МПС след приложимост на алкохол или опиати като превантивна мярка.
 Кабинетът в акция безспир против войната по пътищата
Кабинетът в акция безспир против войната по пътищата

Денков чака да има забележими резултати след месеци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР