МВР не може да изсипе два автобуса с жандармерия да

...
МВР не може да изсипе два автобуса с жандармерия да
Коментари Харесай

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев: МВР не може да изсипе два автобуса с жандармерия да превземе ГКПП „Капитан Андреево”

МВР не може да изсипе два рейса с жандармерия да превземе Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” и да наложи ред там. Всяко деяние на министерството, под мое управление, ще бъде стимулирано от условието да се съблюдава законът. Пунктът е на страната, отдаде се чартърен на частно сдружение. Между БАБХ и сдружението са зародили редица взаимоотношения. Има издадени голям брой административни и правосъдни актове. Министерство на вътрешните работи не може да бъде съдия в този спор. Актовете са наслагани един върху различен и способен орган да реши разногласието е съдът ". Това сподели за Нова телевизия служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„ Мисля, че желоните във външната политика, които се слагат, са надалеч от опълчванията, които се постановат в последно време в обществеността. Не виждам да се следва политика, друга от уговорките на страната ни, като член на Европейски Съюз и на НАТО. Всеки има разнообразни визии по какъв начин да се организира една политика. Не може всички държавни управления да имат идентичен метод. Категорично желоните са тези и не виждам те да не се следват. Напротив тъкмо противоположното е. Не бих взел участие в нещо, което е срещу моите принципи”, разясни Иван Демерджиев.

По думите му вътрешното министерство е било длъжно да вкара ред на пункта, тъй като напрежението е ескалирало.

„ Стигна се до закани. Двете страни се опитваха да решат разногласието на терен, а не в съда. Имаше моменти, в които там в едни и същи пространства имаше чиновници на БАБХ и над 30 лица, оторизирани от частното дружество”, сподели още министърът.

„ В края на 2021 година в интервал, когато е назначаван новият шеф на Агенцията по сигурност на храните, безусловно от едната страна застава той, а от другата страна се подписва контракт с прокурист още 10 години да се изгода обектът. Тогава не е извършен нужния надзор. Впоследствие юридическите дейности на БАБХ не са до дъно прецизни. Това докара до обстановката. Заедно с още няколко ведомство сме набелязали идващите правни стъпки, с цел да може казусът да бъде решен”, сподели още Демерджиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР