МВР може да прецени колко сили са необходими за охрана

...
МВР може да прецени колко сили са необходими за охрана
Коментари Харесай

МВР е осигурило мощна охрана около съдебния съвет, защото така е преценило

МВР може да реши какъв брой сили са нужни за защита на двете, декларирани за през днешния ден, мероприятия пред постройката на Висшия правосъден съвет - в поддръжка и против кандидатурата на Иван Гешев за поста основен прокурор, и го е направило. Така шефът на Столична дирекция на вътрешните работи комисар Георги Хаджиев разяснява пред публицисти невижданото скупчване на полиция и жандармерия на ул. " Екзарх Йосиф ", където е седалището на Висш съдебен съвет, и близките улици.

Той отхвърли да каже какъв брой служители на реда и от кои подразделения са ангажирани с блокирането на региона и защитата на двете мероприятия. " Отавете на нас да преценим какъв брой служители на реда са нужни, с цел да обезпечим публичния ред ", отговори полицейският началник и добави: " Ние сме полиция, не взимаме страна ".

Хаджиев сподели, че настояването на организация " Пик " да организира мероприятие под наслов " Марш за правда " пред постройката на Висш съдебен съвет е подадено на 27 септември, а на съдружие " Боец " - на 9 октомври. Затова общината е предложила на " Боец ", които са срещу безалтернативния избор на основен прокурор, да стачкува пред Съдебната палата. Организаторите обаче отказали и по тази причина е взето решение двете прояв да се разделят.

Шефът ан Столична дирекция на вътрешните работи добави, че към този момент няма остри нарушавания на публичния ред с изключение на блокирането на " Орлов мост ". Това е нарушаване и може да се стигне до налагане на санкции. Полицията договаря с протестиращите на основното кръстовище и пробва да ги убеди да го освободят за придвижване, сподели той. Две дами са отведени в Първо районно ръководство поради сигнал за сборичкване посред им, следва да се изяснят аргументите за този физически конфликт.

Митингът в поддръжка на Гешев се води от основния редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова. Между песните тя приканва участниците да дадат кураж на Гешев, който ги чува, до момента в който дава отговор на посталени му въпроси пред членовете на Висш съдебен съвет, и приканва присъстващите да скандират името му.



Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (115)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР