МВР министърът Валентин Радев не се притеснява, че Законът за

...
МВР министърът Валентин Радев не се притеснява, че Законът за
Коментари Харесай

МВР не абдикира, уверява Валентин Радев

МВР министърът Валентин Радев не се тормози, че Законът за частната охранителна активност е нападнат в Конституционен съд и получи рецензии от основния прокурор Сотир Цараров и от президента Румен Радев.

Министерство на вътрешните работи не абдикира от отговорностите си, безапелационен бе министърът. Ако някъде има пропуски, ние ще се съобразим, посочи той. Слагаме едни правила вътре, разясни Радев за измененията в закона.

Към момента има 1800 охранителни компании. 200 000 са заетите в бранша. В закона се доуточнявали елементи. Подобряваме разпоредбите, уверен е министърът.

Валентин Радев е изискал разбор на прилежащите страни какъв е салдото сред полиция и частна защита.

Припомняме, в понеделник, 12 март, основният прокурор Сотир Цацаров, а след него и президентът Румен Радев сезираха Конституционния съд по отношение на спортните текстове в Закона за частната охранителна активност.

По думите на президента " страната няма право да абдикира от грижата за сигурността и спокойствието на хората в обитаемоте места, включително в така наречен урбанизирани територии ".

На 19 януари и ДБГ желаеха президентско несъгласие върху Закона за частна охранителна активност. От партията приканиха президентът Радев да сезира и Конституционния съд за пояснение на част от текстовете.

В края на януари работодателите също желаеха президентско несъгласие върху този закон. Техните претекстове бяха разнообразни - желаят по-лек лицензионен режим за частната охранителна активност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР