МВР издирва стотици хора и за съжаление са възможни грешки.

...
МВР издирва стотици хора и за съжаление са възможни грешки.
Коментари Харесай

МВР допусна, че може да стават грешки, когато издирва хора

МВР търси стотици хора и за жалост са вероятни неточности. Това обявиха за " Дневник " от пресцентъра на вътрешното ведомство. Повод за въпросите стана обява на Столичната полиция в обществената мрежа " Facebook " със фотоси на търсени хора с влезнали в действие присъди.

" При подобен огромен размер - обявихме, че стотици се търсят, вероятни са за жалост неточности. Още един път ще се ревизират оповестените за търсене, качени във " Facebook " дружно с претекстовете и аргументите ", обясниха от вътрешното ведомство.



Поне двама души реагираха под поста на Столична дирекция на вътрешните работи. Единият, който съгласно профила си в обществената мрежа се споделя Красимир Тончев разяснява обявата на столичната полиция като показва телефона си и изяснява, че не се крие от полицията. Днес цялостен телефонът му беше изключен.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че още през вчерашния ден проверяващите са се свързали по телефона с Тончев. Той има влезнала в действие присъда с наложено наказване пробация. Полицаите са разговаряли с юрист на мъжа, посредством който са се свързали с него. " Когато се прибере в страната ще му бъде наложено наказването ", увериха от вътрешното министерство.

Вторият случай бе коментар на мъж с профил " Hristomir Dimitrov ", който показва че различен от търсените от Столична дирекция на вътрешните работи, излежава все още присъдата си в пандиза в Стара Загора. От профила на " Hristomir Dimitrov " се вижда, че членува в Синдиката на чиновниците в пандизите в България.


Темата бе коментирана и от вътрешния министър Валентин Радев. " Министерство на вътрешните работи продължава да обновява листата на търсените лица в целия Европейски съюз ", сподели в Пещера министърът, представен от БНР. Той също разяснява, че службите към този момент са се свързали с търсения мъж, който уточни телефона си в отговор на обявата на Столична дирекция на вътрешните работи. В момента той е Германия, се разбра още от думите на Радев. Министърът добави, че мъжът е поканен да се върне в страната поради процесуалните дейности, които следват: " Да, то ще има доста такива. Представете си, ние сме поставили единствено част от лицата.

Стотици са такива, които ги търсям. Всеки може да си разреши, който е търсен, да написа каквото си желае.

Ние сме длъжни, тъй като сме институция, да споделяме това, което знаем, истината. Ще го ревизира случая. Това са хора, които са търсени, които са престъпили закона, и ви апелирам не да слушате тях, а да слушате институциите ".

Въпросът с издирването на бегълците от правораздаване влезе още веднъж в общественото пространство след няколко следствия на прокуратурата, от които се разбра, че упрекнатите причинители се търсят от полицията от години. Такъв беше случая със Спас Василев, за който се допуска, че спри зад профила в обществените мрежи " Александър Николов ", мамил десетки със самолети, техника и други дребни услуги. Преди дни прокуратурата внесе обвинителен акт против Василев, разгласен за общодържавно търсене през ноември 2013 година

Друг случай бе с посочения от проверяващите за причинител на шесторното ликвидиране в Нови Искър - Росен Ангелов, който е търсен от девет години. Тогава Министерство на вътрешните работи се оплака, че жителите не им спомагат за разкриване на търсени обвинени. След случая Цацаров назначи инспекция за какъв брой време прокуратурата вкарва в пандиза наказани хора. Преди дни от държавното обвиняване оповестиха, че към този момент има електронен указател за бегълците от правораздаване.

Колко са общо търсените и ненамерени от полицията хора четете тук. А какъв брой са търсените с влезнали в действие присъди вижте тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР