МВР издирва сина на Софи Маринова - Лоренцо, а прокуратурата

...
МВР издирва сина на Софи Маринова - Лоренцо, а прокуратурата
Коментари Харесай

Издирват сина на Софи Маринова за трафик на мигранти

МВР търси сина на Софи Маринова - Лоренцо, а прокуратурата в Бургас ревизира заплетен ли е 20-годишният юноша в трафик на мигранти, оповестява " 24 часа ", базирайки се на източници от следствието.

Името му е било забъркано от един от арестуваните каналджии, хванат с група бежанци край Русокастро на 21 септември. На 23 -ти против арестувания Иван С. е постановена мярка за неотклонение " задържане под стража ", прецизираха от прокуратурата.

Според показанията на 24-годишния каналджия точно Лоренцо обезпечил автомобила, с който е трябвало да бъде превозена групата от 9 незаконни мигранти от Сирия. Бежанците трябвало да бъдат закарани  до столицата, а от там други щели да ги изведат към Германия. Сирийците са натоварени в джип, каран от Иван С., в региона на средецкото село Дебелт. Автомобилът обаче е спрян за инспекция на контролно-пропусквателен пункт Русокастро и по този начин бежанците са били открити.

" Към този миг нямаме удостоверение на показанията на арестувания, може да е защитна версия. Министерство на вътрешните работи търси въпросния Лоренцо, защото не е бил открит на непрекъснатия си адрес, с цел да бъдат извършени нужните процесуално-следствени дейности ", сподели за " 24 часа " районният прокурор на Бургас Мария Маркова.

Има данни, че арестуваният каналджия Иван С. е минавал  и различен път по въпросния маршрут, евентуално с цел да огледа региона. Дори бил спиран за инспекция на същото контролно-пропусквателен пункт Русокастро  и му наложили административно наказване за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата.

" Всеки ден в Бургаско се задържат най-малко по 3-4 групи незаконни мигранти, натискът е голям. Арестът в Бургас е претъпкан - все още има към 50 арестувани лица, свързани с незаконно прекосяване на мигранти ", разяснява прокурор Маркова. Повечето арестувани каналджии били чужденци, като с изключение на сирийци, сърби и украинци, имало даже французи и грузинци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР