МВР иска спешно правителството да вземе решение за създаване за

...
МВР иска спешно правителството да вземе решение за създаване за
Коментари Харесай

МВР се притесни за летния трафик и поиска спешно нов център за безопасно движение

Министерство на вътрешните работи желае незабавно държавното управление да вземе решение за основаване за нов център за сигурност на придвижването. Това излиза наяве от план за решение на министерския съвет, препоръчан от вътрешния министър Младен Маринов.

Идеята на бъдещия Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата е да се прави директна връзка сред всички институции, ангажирани с трафика. В звеното ще работят чиновници от националната полиция, пожарната, телефон 112, АПИ, организация Автомобилна администрация и новата държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Създаването на центъра бе утвърдено още при започване на годината, само че до момента това не е направено. Същевременно Маринов се притеснява, че засиленият трафик през отпускарския сезон ще докара до познатите до болежка проблеми като тапи и голям брой произшествия, а институциите няма да могат да реагират изключително съответно.

" Имайки поради идния летен туристически сезон, директно преминаващите непознати жители и въведените ограничавания на придвижването заради ремонтни действия е оправдано активността на центъра да стартира във допустимо най-кратък период. По-краткият период за осъществяване на публичното разискване е избран с оглед нуждата да се обезпечи по-доброто ръководство на процесите при усложнени пътни и метеорологични условия, усложнения или блокиране на придвижването, реакция при пътнотранспортни катастрофи и повреди на територията на страната ", написа в отчета му.

Ако центърът бъде основан, това ще докара до по-добра съгласуваност сред другите институции, когато се постанова да реагират било с краткотрайна организация на придвижването, било при спешни обстановки. Това пък ще докара до " спомагателни предпоставки за улеснение на напредването на участниците в придвижването при комплицирани метеорологични условия, бедствия, повреди, тапи и други ". Обратното, в случай че държавното управление отхвърли предлагането, ще се резервира съществуващото състояние, пишат от Министерство на вътрешните работи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР