МВР има проблем със запълване на свободните места. В Асеновград

...
МВР има проблем със запълване на свободните места. В Асеновград
Коментари Харесай

Младен Маринов: Абсолютно безкомпромисни сме, действаме бързо и ефективно



Министерство на вътрешните работи има проблем със запълване на свободните места. В Асеновград полицейското наличие ще се осети осезаемо, едвам когато се усили броят на служителите на реда. За страдание това е обвързвано с по-голям запас. Въпреки това вършим старания да сме оптимално ефикасни в проблематичните зони. Това увери основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов в ефира на БТВ.

„ Аз се укротявам, като виждам, че хората осъзнават, че не трябва да се стига до етнически спор. В неделя имаше опити за етническо опълчване и разпра от група провокатори. Опитаха се да пробият полицейския кордон и да нахлуят в ромската махала. Хората обаче схванаха, че са предизвикани и демонстрираха един кротичък митинг “, означи Маринов.

„ Ние демонстрирахме бърза реакция при подадени сигнали. Колегите са работили тъкмо по този начин в Асеновград. Нещата можеха да излязат отвън надзор. Практиката демонстрира, че сме безусловно безкомпромисни. Има оптимален брой арестувани лица, събрани са доказателства и успеваемост “, безапелационен бе основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той разкри, че във всички конфликтни зони сега се организират профилирани полицейски интервенции, огромна час от тях обаче не се отразяват. „ Това за нас е всекидневие. Снощи с помощта на акцията в Роман е предотвратен огромен спор сред две семейства. Не са единствено ромите в основата на конфликтните обстановки. Да, огромна част са оттова, само че реагираме. Те вършат шумни сватби, това е традиция при тях. Нямаме занемарен подаден сигнал “, увери Маринов.

„ Създадена е организация за идния митинг в Асеновград, който ще се организира в неделя. Имаше напрежение в „ Столипиново “, призна Маринов. „ Имало е информация, че към тях се насочват агитки, които желаят да се саморазправят, само че напрежението беше потушено “.

Младен Маринов разяснява и полицейски митинги. „ Оптимист съм, защото има прогрес при решение на проблемите. Смятам, че с смяната на закона сътрудниците ще могат да получат левовата равноценност на облеклото, което не са получили. Един служител на реда, с цел да бъде ефикасен първо би трябвало да е оборудван, гарантиран и подсигурен. Искането за по-високи заплати не би трябвало да е извиване на ръцете. Смятам, че те би трябвало да си кажат болката и настояванията, обществото би трябвало да ги разбере, само че и ние би трябвало да създадем по този начин, че обществото да се убеди, че работим за негова сигурност. Трябва да има разговор. Въпреки всички компликации сътрудниците не са напуснали постовете си. Полицай във всяко обитаемо място нямам по какъв начин да има. Въпросът е да сме ефикасни и да сме там, където в действителност има нужда. Нужно е по-гъвкаво ръководство на силите. Към момента сме с стеснен запас и той няма по какъв начин да се усили внезапно. Прави се разбор къде са рисковите точки и насищаме тези места. Освен това сме пренасочили сили и по курортите “, разяснява той.

По мотив верижната злополука край Ихтиман, Младен Маринов съобщи: „ Основната причина за случая бе гъстата мъгла. Въпреки патрулите и пътната сигнализация огромна част от водачите не се преценяват - карат нападателно, някои от тях без включени светлини – това ми рапортуват сътрудниците “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР