МВР има нови данни срещу подземния бос Христофорос Аманатидис –

...
МВР има нови данни срещу подземния бос Христофорос Аманатидис –
Коментари Харесай

МВР с нови разкрития срещу Таки – появи се защитен свидетел

МВР има нови данни против подземния необут Христофорос Аманатидис – Таки, които идват от новооткрит предпазен очевидец, заяви Narod.bg.
Името на позабравения през последните години водач във ВИС още веднъж бе вкарано в публичния дневен ред около нестихващото напрежение сред новата власт и основния прокурор Иван Гешев.
След като Кирил Петков невиждано бе свикан на разпит във Върховната касационна прокуратура поради изказванията си, че в основата на корупцията в България стоят 19 души, министър председателят даде лист на държавното обвиняване и обществено разгласи името на Таки като един от хората, свързани с едрата икономическа престъпност у нас.
Наследил незаконната империя ВИС-2 след поръчковата екзекуция на Георги Илиев през 2005 година, Таки бе заставен да напусне България 4 години по-късно, с цел да избегне зрелищен арест като необут на дрогата в София.
Оттогава Таки обитава в Дубай, а шумното наркодело против подчинената му "Банда на чуковете " постанова силов монопол върху търговията с опиати в приключи с минимални присъди и с редица подписани съглашения сред прокуратурата и множеството обвинени.
Съмнението, че укриващият се в Дубай правоприемник на Георги Илиев, от дълго време е съумял да легализира незаконното благосъстояние и че се е трансформирал в жител на едрия икономически хайлайф не са от през вчерашния ден.
Името на Таки импровизирано се свързва пътно-строителната компания „ Джи Пи Гпуп “, спечелила публични поръчки за стотици милиони левове през последните години, както и компанията, обслужваща дезинфекцията по границата на Турция „ Пи Еф Си “ ЕООД.
Още предходната есен сметките на компанията, ръководеща така наречения „ златен мочур “, бяха запорирани от шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, а проверка на сдружението откри, че има парични наличия за над 32 милиона лв., които обаче липсват на каса.
При разгарянето на абсурда със „ златния мочур “ се разбра, че шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов е получил закани за живота си, като оповестяването бе направено не от кого да е, а от сегашния вицепремиер Асен Василев.
Индикациите, че новата власт е вдигнала мерника на Таки и търси метод да обезврежда финансовият му запас и подмолното му въздействие, в това число и посредством наказателни каузи идват от систематичните инспекции които държавните органи правят през последните месеци на сдружения следени от доближени до 46-годишният дубайски заточеник.
Според политически източник на вестник „ Филтър “ изключително деен в разплитането на незаконната активност на Христофорос Аманатидис е вътрешния министър Бойко Рашков единствено преди седмица Министерство на вътрешните работи шефът съумя да се снабди със знаков задържан от тогавашното най-близко обграждане на Таки.
Става въпрос за зрелищната акция на ГДБОП на столичния бул. „ България “, при която тежковъоръжени антимафиоти задържаха четирима мъже. Според сбитото оповестяване на полицията при интервенцията на държавния бул., блокирала придвижването часове наред, е арестувана следена пратка амфетамин. От Министерство на вътрешните работи обаче резервираха имената на задържаните.
Мълчанието на Министерство на вътрешните работи не е инцидентно – измежду арестуваните при наркосделка е Михаил Младжов, дълготраен чиновник на Таки и бивш шеф на стоковата му борса в Слатина. Той е и някогашен брачен партньор на модела Деси Зидарова. Антимафиотите са устроили капан на Михаил Младжов като са вербували македонски жители за договорка с огромно количество дрога.
От ГДБОП са следили с цивилни коли няколко дни маршрутите на македонците и на Младжов и са пристъпили към реализация, откакто наркосделка е била осъществена на подземния паркинг на столичния търговски център „ България “.
Оттогава Михаил Младжов е въдворен в независима килия на следствения арест, а угрозата пред него е да се снабди с най-малко 10-годишна ефикасна присъда за трафик на опиати.
Младжов има в досието си още две присъди за дрога и идеално се вписва в профила на Министерство на вътрешните работи за предпазен очевидец. Твърди се, че с него към този момент работят офицери от Групово дело БОП, които му оферират алтернатива против прошка да проговори за старите закононарушения на Таки.
Подобен проект наскоро бе прибавен от Рашков във връзка с задържания футболен арбитър Борислав Колев по аферата с източените над 60 милиона лв. от градежа на автомагистрала „ Хемус “, само че не сработи 43-годишният Младжов от дълго време не е част от структурите на Таки и колегата му Къри, само че има 15 годишен стаж в групировката и то като ковчежник на наследството на Георги Илиев.
Пропаднал през последните години поради няколко арестувания с дрога и систематична приложимост на опиати, Младжов към този момент е обработен от антимафиотите да одобри ролята на предпазен очевидец при бъдеща обвиняване против Таки за пране на пари. На пръв взор опитите на Групово дело БОП да убеди наркотърговеца да пропее за незаконните канали на Таки наподобяват обречени на крах. Паметливи криминалисти обаче помня, че предпазени очевидци с профил сходен на Младжов бяха открити дори по делата против братята Маргини, Златомир Иванов-Златко Баретата и бандата за Отвличане „ Наглите “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР