МВР и ръководството на държавата няма да допуснат и няма

...
МВР и ръководството на държавата няма да допуснат и няма
Коментари Харесай

Единият задържан за погрома в Бесо е собственик, още трима са установени

МВР и управлението на страната няма да позволен и няма да толерираме такива дейности. Тези времена са окончателно отминали. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов по отношение на вандалски изпотрошено известно заведение в София, съобщи БГНЕС.
" Към 18:15 група от лица, които са били клиенти на заведението, стартират да правят хулигански дейности, чупели са инвентара на заведението, обръщали са маси, столове, употребявали са хладно оръжие като опасност ", изясни той. По време на случая няма потърпевши хора от личния състав и други гости на заведението. " След като са направили тези дейности, те са се отдръпнали в незнайна посока ", съобщи основният секретар. Той посочи, че до този миг сигнал в Министерство на вътрешните работи не е подаван за случай, и дейностите на полицията стартирали откакто видели изявления в медиите.
" Запознах премиера и основния прокурор със обстановката. По предписание на премиера ни беше казано да предприемем всички дейности да установим аргументите за осъществяване на тези дейности, и да установим и задържим причинителите, защото е неприемливо в 2019г. да се случват такива неща в заведение, което се посещава от доста хора в столицата. Тези времена от дълго време са отминали ", уточни Иванов. Той акцентира, че няма да позволен такива дейности, няма да ги толерират и поръчителите и причинителите ще понесат своите последици според закона.
Версиите, по които се работи са няколко, само че главната е за неуредени финансови взаимоотношения сред двама бизнес сътрудници. Единият притежател все още е арестуван.
" Установени за трима от директните причинители, към този миг единият от тях е арестуван, другите сега сътрудниците са на адресите, може и към този момент да са арестувани до момента в който приказваме с вас. Въпрос на време е, доста малко време, да бъдат открити всичките участници в тези хулигански дейности ", уточни основният секретар. Той сподели още от нощес са в непрестанен контакт с прокуратурата. Преките причинители, по думите му, са общо 6 души.
" Министерство на вътрешните работи и управлението на страната няма да позволен и няма да толерираме такива дейности. Тез времена са окончателно отминали. Ако имат някакви неуредени бизнес взаимоотношения, има законов ред, има съд, които те могат да си разрешат проблемите, само че по този метод няма да стане и страната ще отговори с всички вероятни средства, които й разрешава закона да не допуснем и да се знае от всички, че такива дейности няма да бъдат толерирани и това е неприемливо към този миг ", съобщи професионалният началник на Министерство на вътрешните работи.
От думите му стана ясно, че неуредените сметки не са свързани с активността на самото заведение. " Има други бизнес взаимоотношения. Но не желая да встъпвам в детайлности, тъй като следствието е в ход, следва отчет на прокуратурата, по този начин или другояче ние ще им проверим целия бизнес, тъй като не е обикновено в 2019 година нещата да се вземат решение по този метод ", уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР