МВР и прокуратурата започнаха проверки в Бойчиновци след поредица от

...
МВР и прокуратурата започнаха проверки в Бойчиновци след поредица от
Коментари Харесай

Разпити и проверки след разследване на GlasNews

МВР и прокуратурата започнаха инспекции в Бойчиновци след поредност от следствия на. Всички хора, които твърдяха пред камерата ни, че са репресирани от кмета на общината и негови чиновници, са призовани за разпит. Проверка се прави и в полицейския сектор в Бойчиновци, където по наша информация има преместени чиновници поради разкритията им за пазаруване на гласове.
Прочетете още


Европейската прокуратура също стартира работа по случая с незавършените към този момент трета година пътища за над 5 милиона лв. по европейски план. Припомняме, че незабавно откакто излъчихме първа част на следствието ни, специалистите от Държавен Фонд „ Земеделие “ направиха инспекция и също откриха нередности.



Експертът Диана Русинова от Европейски център по транспортни политики също сезира Европейската и Главна прокуратура.

Институциите ревизират всички сигнали за злоупотреби, за които описаха пострадали пред камерата ни.



Разследващите ревизират има ли хора, които са назначени на щат в общината и получават заплата по тази причина, само че единствено фиктивно се водят на работа. Сама на хартия. Според документите, с които разполагаме, става въпрос за над 20 души. По наши калкулации, в случай че това в действителност е по този начин, общината е ощетена с над 300 хиляди лв. годишно от заплатите на хора, които единствено на хартия се водят на работа. Някои от тях проверихме. Нека си напомним:



Документите с които разполагаме, към този момент сме предали на проверяващите. Окръжна прокуратура - Монтана се самосезира след нашите следствия, а ние сезирахме Главна прокуратура.

Междувременно сигналите за злоупотреби в община Бойчиновци не стихват. Ежедневно получаваме десетки сигнали, които имаме подготвеност да предадем на проверяващите органи. 

Получихме и видеа, направени по време на парламентарните избори.



От фрагментите виждаме по какъв начин хора са заставени да се кълнат в черква за това, че са дали своят вот за този, за който им е подредено.

Екипът ни ще продължи да следи и да ви осведоми за всичко по случая „ Бойчиновци “!

Очаквайте продължение!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР