МВР и Националната агенция за приходите (НАП) започват проверки по

...
МВР и Националната агенция за приходите (НАП) започват проверки по
Коментари Харесай

МВР и НАП започват проверки по случая с колата клонинг на Владислав Горанов

Министерство на вътрешните работи и Националната организация за приходите (НАП) стартират инспекции по случая с автомобила, ръководен от някогашния финансов министър Владислав Горанов.

В петък вечерта Горанов е бил засечен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " на път за Сърбия да пътува с. Той не е бил пуснат да премине границата. Малко по-късно се върнал, само че с друга кола, благосъстоятелност на предприемач. Тогава бил пуснат да влезе в Сърбия. Той се към 15 ч. в неделя и му бяха снети пояснения.

Бившият министър твърди, че е взел автомобила чисто нов на лизинг от " Мото Пфое лизинг ". Според компанията автомобилът на Горанов е постоянен, само че е бил " клониран ".

Договорът за лизинг е разгласен в имуществената декларация на Горанов към края на 2020 година, която той е попълнил при овакантяване на поста финансов министър. Според документа лизингът е на стойност 45 152 евро и е бил подписан с " Мото Пфое Лизинг " ЕООД.

" В Министерство на вътрешните работи тече инспекция за държанието на граничните служители на реда, които първо са отказали,а след това са пуснали някогашния финансов министър Владислав Горанов да напусне страната ", разяснява във вторник министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му въпросът не е толкоз обикновен и поражда въпрос, в случай че има клонирана кола, коя е клонинг, коя е оригинал и коя къде се намира.

Национална агенция за приходите също стартира инспекция, въпреки и без да показва съответно името на Горанов.

" Национална организация за приходите започва акция по отношение на лица, лизингополучатели на леки коли. В хода на акцията ще се извърши разбор на типа на леките коли, предоставени на лизинг, размера на заплатените лизингови вноски от страна на лизингополучателите и съпоставянето им с заявените от тях приходи. Заедно с тези ограничения Национална агенция за приходите ще продължи наблюдението на лица, закупили коли от висок ценови клас ", заяви данъчната организация, ръководена от Румен Спецов.

Оттам прецизират, че при открити несъответствия сред заявените приходи и направените разноски ще бъдат предоставени инспекции и проверки.

Ако цената на имуществото надвишава приходите, недекларираната разлика се полза с налози и осигуровки за последните 5 години дружно с лихвите, а когато има данни за данъчни или осигурителни закононарушения, Национална агенция за приходите сезира прокуратурата за започване на наказателно произвеждане.

Тази година Горанов към този момент един път бе проверяван от Национална агенция за приходите поради появилата се информация, че компанията му " Трилема Кансълтинг " е закупила със средства, пристигнали най-вече от заем. Резултатите от проверката по този начин и не бяха оповестени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР