МВР ежедневно прави справка дали журналистът Христо Грозев е обявен

...
МВР ежедневно прави справка дали журналистът Христо Грозев е обявен
Коментари Харесай

МВР ежедневно пита Интерпол дали Христо Грозев не е обявен за издирване от Москва

МВР всекидневно прави информация дали журналистът Христо Грозев е разгласен за интернационално търсене от " Интерпол ". Това сподели служебният вицепремиер министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за подхванатите дейности по отношение на оповестения за федерално търсене от Русия Христо Грозев.

За да стане това, Руската федерация би трябвало да се обърне към секретариата и генералния секретариат на " Интерпол " и да уточни съответните си претекстове за такова искане.

" До този миг такова искане в " Интерпол " не е постъпило, защото Грозев не е разгласен за търсене ", сподели вътрешният министър пред депутатите от комисията за надзор над службите и потреблението на специфичните разследващи средства, където беше изслушан, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Няма постъпили сигнали за похищения по отношение на живота на българския жител. Това е информацията, с която разполагам ", добави още Демерджиев.

Още в края на декември предходната година българското Министерство на вътрешните работи изпрати писмо до вътрешното министерство на Русия с искане за повече информация по случая с Христо Грозев, само че досега няма отговор, добави Демерджиев.

Министърът отново сподели, че е изискал пояснение от вътрешния министър на Руската федерация по формалния ред за какво проверяващият публицист е разгласен за търсене и какви са претекстовете за това.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР