МВР е започнало реално противодействие срещу автомобили и мотоциклети без

...
МВР е започнало реално противодействие срещу автомобили и мотоциклети без
Коментари Харесай

МВР хвана над 800 шофьори с коли и мотори без шумозаглушители

МВР е почнало действително противопоставяне против коли и мотоциклети без шумозаглушители. За годината са открити 844 такива нарушавания и надлежно са формирани актове. За съпоставяне през 2021 година случаите са 150, а през 2022 година - 218.

Това излиза наяве от обява на депутата от " ПП-ДБ " Ивайло Мирчев в обществените мрежи.

Твърде шумното каране на коли и мотори е един от огромните проблеми в градска среда, изключително в София в топлите месеци. Това е и нарушаване, само че наказания са необичайност.

" Това, обаче надалеч не е задоволително, тъй като шумните мотори не престават да са всекидневие. Затова скоро ще обсъдим и обявим спомагателни ограничения в посока стягане контрола върху коли и мотоциклети без шумозаглушители ", добави още Мирчев, без да дава повече информация.

През ноември предходната година Столичната полиция се похвали, че единствено в границите на 10 дни в града са санкционирани 57 водачи поради звук.

Нарушителите, повече от които на възраст сред 20 и 30 години, би трябвало да платят санкция в размер на 200 лева, а транспортните им средства са спрени краткотрайно от придвижване.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че нарушавания се засичат най-вече в тъмната част на денонощието по булевардите, които разрешават насърчаване на по-високи скорости - тези като „ Черни връх “, „ Ботевградско шосе “, „ България “ и „ Околовръстен път “.

На този декор нито един човек не е поискал да купи транспортните средства, иззети от пияни и дрогирани водачи, след извършен първи търг от НАП-Бургас за продажбата на две коли, заяви.

Автомобилите са остарели. Единият, който е на 25 години, се е продавал на цена от 1200 лева, а другият, който е 28-годишен, за 1 000 лева

„ В търга беше упоменато, че има период от 6 месеца, в който автомобилът има забрана от КАТ. Ако си купиш този автомобил, би трябвало първо да изтече глобата, преди да го използваш. Възбраната е върху движимостта, по този начин както в случай че купите ипотекиран апартамент, ипотеката продължава да тежи “, изясняват от НАП-Бургас, като допуснаха, че това също би била причина за неналичието на интерес към колите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР