МВР е взело всички необходими мерки за спокойното протичане на

...
МВР е взело всички необходими мерки за спокойното протичане на
Коментари Харесай

МВР засилва контрола по пътищата и в заведенията за 8 декември

МВР е взело всички нужни ограничения за спокойното протичане на студентския празник, 8 декември. Екипи на ГДНП и ГДПБЗН са направили инспекции на всички питейни и увеселителни заведения, където се чакат празнуващи студенти, спомагателни ограничения са набелязани и от Пътна полиция.

На 8 декември сутринта на територията на цялата страна ще стартира профилирана полицейска интервенция на Пътна полиция, която ще продължи и идващия ден. Екипите ще наблюдават за ръководство на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи или от водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции, разясни на време на конференция в ГДНП основен контрольор Петър Соколов от отдел „ Пътна полиция “.

По думите му те ще са безкомпромисни към тези участници в пътното придвижване, които жестоко нарушават Закона за придвижване по пътищата и с държанието си основават заплаха за останалите. Инспектор Соколов прикани след празника зад кормилото да застане най-опитният лидер и преди да поеме по противоположния път, той да е отпочинал, никога да не кара след приложимост на алкохол или наркотични субстанции “.

Полицейското наличие към увеселителните и питейните заведения, където ще има празнуващи на 8 декември ще бъде засилено и при положение на нужда, младежите ще могат бързо да се обръщат за помощ от силите на реда, разгласи контрольор Стефан Андреев от „ Охранителна полиция “, ГДНП. Той добави, че полицейските екипи са провели срещи с охранителните компании и са разменени контакти, в случай че е нужна бърза реакция. Проведени са инструктажи в заведенията да не се позволяват въоръжени и лица, използвали огромно количество алкохол.

Над 6 000 инспекции са осъществени от чиновниците на ГДПБЗН тук-там, където се чакат празнуващи, заключи основен контрольор Стефан Стефанов от ГДПБЗН. Връчени са 1300 разпоредителни документа с наставления, които в къси периоди би трябвало да бъдат изпълнени, има и 38 акта за открити административни нарушавания, а 8 уреди са изведени от употреба, тъй като са били рискови. Ще се извърша и следващ надзор върху осъществяването на предписаните действия. По време на празника ще има спомагателни наряди, сподели още Стефанов.

Служителите на Столична дирекция на вътрешните работи са създали нужните инспекции и срещи със притежателите на заведенията и тяхната защита, където се чакат празнуващи, заяви комисар Борислав Муеров от Столична дирекция на вътрешните работи. Той изясни, че ще се следи в нощните увеселителни заведенията да не се позволяват малолетни, гости с огнестрелни и пиротехнически произведения. Ще има засилено полицейско наличие в централната градска част, Студентски град и Парка Витоша, Целта е застраховане на публичния ред и спокойствието на всички – празнуващи и жители.

В София като максимален град с най-вече студенти, е обезпечен забележителен запас, който да подсигурява тяхното успокоение и безпроблемно празнуване, сподели комисар Тенчо Тенев, шеф на Пътна полиция-СДВР. Изготвен е проект за профилирана полицейска интервенция на 8 и 9 декември по линия на Пътна полиция. „ Основното, за което ще се следи е съществуване на Гражданска отговорност и недопускане ръководството на МНП от водачи, използвали алкохол и наркотични субстанции. Екипите ни са снабдени с всички консумативи и ще работим интензивно по това направление, изключително в ранните утринни часове на 9 декември. Апелът ми към всички празнуващи е, след купона да не сядат зад кормилото, в случай че са използвали алкохол “, прикани студентите Тенев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР